Iohannis: Protestul fata de defrisari, deturnat de PSD

Joi, 14 Mai 2015, ora 12:14
4421 citiri
Iohannis: Protestul fata de defrisari, deturnat de PSD

Presedintele Klaus Iohannis sustine ca este de acord cu orice masura ce ar salva padurile din Romania, cu referire la o posibila interzicere a exportului de lemn neprelucrat. In plus, despre protestul ONG-urilor privind defrisarile, seful statului sustine ca acesta e pe cale de a fi deturnat politic de catre PSD.

Despre masura anuntata de premierul Victor Ponta, cu privire la interzicerea exportului de lemn neprelucrat, presedintele a precizat: "Mi-a adus la cunostinta aceasta intentie. Nu am comentat-o fiindca nu sunt specialist in domeniu si nu pot, pe moment, sa evaluez impactul economic, dar, daca aceasta masura sau alta masura duce la salvarea padurilor din Romania, sunt de acord cu orice masura in acest sens", a declarat seful statului, inainte de plecarea spre Italia, unde efectueza o vizita de trei zile.

Ponta vrea interzicerea exportului de lemn neprelucrat: Veniti cu o solutie sau va gasiti de munca! (Video)

Premierul Victor Ponta a cerut, in debutul sedintei de guvern de miercuri, sa se gaseasca o solutie pentru ca exportul de lemn neprelucrat sa fie interzis pe termen nelimitat.

Iohannis: Protestul fata de despaduririle abuzive e perfect legitim - problema, in sedinta CSAT

De asemenea, Klaus Iohannis sustine ca "demersul, onest si bine intentionat al unor ONG-uri de a protesta pentru salvarea padurilor, este pe cale de a fi deturnat politic de PSD".

Proteste pentru salvarea padurii - Mii de oameni au iesit in strada: Asteptam la DNA fabrica de cherestea!

Proteste masive in tara si strainatate impotriva defrisarilor. Este criticata si o decizie a lui Iohannis

Mii de oameni au iesit in strada, sambata, in mai multe orase din tara si din strainatate, pentru a protesta fata de defrisarile ilegale care au loc in Romania, din 1989 si pana in ziua de astazi, dar si pentru a le atrage atentia politicienilor care au permis acest lucru.

Protestatarii din Bucuresti s-au adunat mai intai in Parcul Herastrau, iar de acolo au mers la Guvern, dupa care s-au indreptat catre Palatul Cotroceni si Palatul Parlamentului.

Atunci, Klaus Iohannis considera legitim protestul fata de despaduririle abuzive si anunta ca subiectul va fi inclus pe agenda urmatoarei sedinte CSAT.

Citeste si:
Ludovic Orban, despre campania de vaccinare: ”Dacă eram premier gestionam mai bine situaţia”
Ludovic Orban, despre campania de vaccinare: ”Dacă eram premier gestionam mai bine situaţia”
Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, marţi seară, 21 septembrie, că era necesară mai multă energie şi mai multă implicare din partea Guvernului în campania de vaccinare. ”În...
Dan Vîlceanu, despre ancheta DNA cu privire la vaccinuri: ”Au fost alocate 1,4 miliarde de lei. Sunt prețuri negociate de Comisia Europeană”
Dan Vîlceanu, despre ancheta DNA cu privire la vaccinuri: ”Au fost alocate 1,4 miliarde de lei. Sunt prețuri negociate de Comisia Europeană”
Ministrul Finanţelor Publice, Dan Vîlceanu, afirmă că nu are informaţii legate de alte achiziţii de vaccin anti-COVID în afara celor realizate de România prin mecanismul pus la punct de...
Sursa: Ziare.com