Ministerul Mediului vrea modificarea Codului Silvic: Vehiculele utilizate pentru comiterea de infractiuni silvice vor fi confiscate

Joi, 09 Iulie 2020, ora 20:26

   

Ministerul Mediului vrea modificarea Codului Silvic: Vehiculele utilizate pentru comiterea de infractiuni silvice vor fi confiscate
Codul Silvic in varianta modificata ar putea intra la vot final, in Camera Deputatilor, saptamana viitoare, iar unul dintre amendamentele importante se refera confiscarea mijloacelor utilizate pentru comiterea de infractiuni silvice, inclusiv a utilajelor si/sau vehiculelor folosite, potrivit paginii de Facebook a Ministerului Mediului.

Noua prevedere legala face parte din setul de masuri pentru combaterea taierilor ilegale din padurile Romaniei.Astfel, pe langa amenda si cercetare penala, hotii de lemne vor ramane si fara mijloacele pe care le folosesc pentru comiterea ilegalitatilor.

"Pana acum, nu era considerata infractiune decat fapta care presupunea un prejudiciu mai mare de 5 ori decat pretul mediu al unui metru cub de lemn pe picior. Nu credem ca era o masura corecta. In niciun alt sector nu exista ca furtul de arbori sa fie sanctionat doar cu o amenda, daca e sub un anumit nivel.Furtul este furt, si trebuie pedepsit ca atare! Asadar, dupa adoptarea si promulgarea acestui act normativ, toate furturile de arbori din padurile Romaniei, indiferent de valoare, vor intra sub incidenta penala.
Setul de masuri mai cuprinde inasprirea sanctiunilor, confiscarea mijloacelor utilizate in comiterea de infractiuni silvice, inclusiv vehiculele, sau schimbarea etapizata a modului de comercializare a lemnului in Romania, din lemn pe picior in lemn fasonat", arata Ministerului Mediului.

Ministrul Mediului mentioneaza ca setul de masuri mai cuprinde inasprirea sanctiunilor, incadrarea la infractiune a oricarui furt de arbori, indiferent de cantitate, sau schimbarea etapizata a modului de comercializare a lemnului in Romania, din lemn pe picior in lemn fasonat.


Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2710 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
FrumoasaTara
rank 5
Ministerul mediului are o singura dorinta: sa-i protejeze in ...
continuare pe defrisatorii padurilor Romaniei ai caror pupincuristi zelosi sunt, in frunte cu "costelus fa-te ca muncesti"!
Comentariu inadecvat
Utilizator sters
Alexe joacă tare
Uslaș vechi, pupil de-al infractorului Fenechiu și recunoscut sub numele de "Drujbă", acum se dă mare apărător al pădurilor. Asta după ce prin jurul Iașiului s-a defrișat mai tot ce putea fi ras...
dragos_66
rank 5
Ministrul nu cunoaste legile ?
Legea 171 din 2010 , actualizata in 2018, prevede :

(14) Confiscarea mijloacelor de transport cu care s-a realizat transportul materialelor lemnoase prevăzute la alin. (13) se realizează conform procedurilor reglementate de Ordonanta Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, aprobată cu modificări si completări prin Legea nr. 180/2002, cu modificările si completările ulterioare, si de Ordonanta Guvernului nr. 14/2007 pentru reglementarea modului si conditiilor de valorificare a bunurilor intrate, potrivit legii, in proprietatea privată a statului, republicată, cu modificările si completările ulterioare, de către agentii constatatori prevăzuti la art. 24 alin. (1) lit. d), d^1) si e).
FrumoasaTara
rank 5
Ba ministrul cunoaste legile, dar face pe nestiutorul jucand
... piesa de teatru de 2 lei cu lansarea unei noi initiative legislative impotriva infractorilor, chiar daca ea deja exista!
Acelasi teatru de 2 lei a fost jucat si cu desfiintarea pensiilor speciale (care NU este dorita!), desi este de notorietate ca unica masura neatacabila de cecerepesede este impozitarea progresiva a tuturor veniturilor (daca se refera doar la veniturile din pensie, poate fi categorisita ca discriminatorie, referirea doar la veniturile din pensiile nesimtite pentru care nu s-a contribuit avand aceeasi soarta s.a.m.d.)
florescujohn
rank 3
Si drujbele
Iar infractorii sa fie legati de copaci.
Daca politia corupta si-ar face datoria nu ar exista padurari impuscati.
Cind se descopera infractiuni toti politaii din zona dati afara fara drept de re-angajare.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor