Guvernul american continuă represiunile împotriva pieței crypto. Următoarea platformă vizată de tribunalul federal

Miercuri, 07 Iunie 2023, ora 11:01
2212 citiri
Guvernul american continuă represiunile împotriva pieței crypto. Următoarea platformă vizată de tribunalul federal
SEC dă în judecată Coinbase FOTO Unsplash

Comisia americană pentru bursă şi valori mobiliare (SEC) a dat în judecată platforma pentru criptomonede Coinbase, la tribunalul federal din New York, susţinând că aceasta a acţionat ca un broker şi o bursă neînregistrată şi cerându-i ca compania să se abţină să mai facă acest lucru, transmite CNBC.

Acţiunile Coinbase au scăzut cu 13% în tranzacţiile de marţi, după un declin cu 9% consemnat luni, după ce SEC a dezvăluit acuzaţii împotriva platformei pentru criptomonede rivale Binance şi a fondatorului acesteia, Changpeng Zhao.

”Aceste platforme de tranzacţionare, ele se numesc burse, combină o serie de funcţii. Nu vedem că Bursa de Valori din New York operează un fond speculativ”, a declarat marţi preşedintele SEC, Gary Gensler, la CNBC.

Programele emblematice de intermediere, schimb şi pariuri ale Coinbase încalcă legile privind valorile mobiliare, au susţinut autorităţile de reglementare în plângerea lor.

Compania ”a sfidat de ani de zile structurile de reglementare şi a evitat cerinţele de dezvăluire” ale legii SUA privind valorile mobiliare.

SEC a susţinut că cel puţin 13 cripto-active disponibile clienţilor Coinbase au fost considerate ”titluri de criptoactive” de către autoritatea de reglementare.

Aceste active includ moneda cripto SOL a Solana, moneda Cardano şi moneda Filecoin a Protocol Labs.

”Afirmăm că platforma Coinbase, în ciuda faptului că era supusă legilor privind valorile mobiliare, a combinat şi a oferit ilegal funcţii de schimb, tranzacţii de brokeraj şi cameră de compensare”, a spus Gensler într-un comunicat.

Anunțul privind punerea în judecată a platformei Coinbase vine la scurt timp după ce SEC a adus in instanță platforma pentru criptomonede Binance şi pe cofondatorul acesteia, Changpeng Zhao, pentru delicte financiare. SEC a susţinut că CZ şi platforma sa au lucrat pentru a submina ”propriile lor controale”, pentru a permite investitorilor şi clienţilor americani cu valoare netă ridicată să continue tranzacţionarea pe bursa internaţională nereglementată a Binance.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Marți, o ploaie torențială a provocat inundații în diverse zone ale Dubaiului, transformând străzile în adevărate râuri și determinând închiderea temporară a celui de-al doilea cel...
#Coinbase, #criptomonede, #criptoactive, #bursa de valori, #schimb valutar , #Criptomonede