Cosmin Dima

Colaborator

Cosmin Dima

Articole: 54

Comentarii: 1710

Publica din: 26.01.2010

Tara/Oras: Bucuresti

Profesie: Specialist stiinte administrative

Despre mine

Deocamdata, acesta sunt eu:

Articole publicate


"Cui ii este frica de grupurile de interese?" articol publicat in Sfera Politicii Nr.144; "De ce a pierdut Crin Antonescu alegerile prezidentiale?" articol publicat in Sfera Politicii nr 143; "Conflictul intraexecutiv in regimul semi-prezidential romanesc", articol publicat in Sfera Politicii Nr.138; "Cercetare asupra evolutiei electorale a PNL in alegerile europarlamentare", articol publicat in Sfera Politicii Nr.136.

Recenzii


Frica politica si efectele asupra societatii americane – Corey Robin, "Frica. Istoria unei idei politice", Vremea, Bucuresti, 2009. Traducerea: Doina Jela Despois, Sorin Ghergut - recenzie publicata in Sfera Politicii;

 

Influentele situationale in transformarea comportamentala a individului. Psihologia raului - Philip Zimbardo, Efectul Lucifer. De la experimentul concentrationar Stanford la Abu Ghraib, Editura Nemira, Bucuresti, 2009. Traducerea: Roxana Melnicu, Dana Verescu - recenzie publicata in Sfera Politicii.

Educatie

 

Am absolvit, intr-o zi foarte calduroasa a anului 2001, Sectia de Filologie a Colegiului National "Vladimir Streinu" din orasul natal, Gaesti, judetul Dambovita. Ca majoritatea tinerilor ce-si doreau un viitor, am emigrat in Capitala. Aici, am urmat cursurile Facultatii de Management, sectia Administratie Publica, din cadrul Academiei de stiinte Economice.

 

Pasionat de politica, am continuat perfectionarea profesionala cu masterul de "Politica Europeana si Romaneasca" din cadrul Facultatii de Stiinte Politice a Universitatii din Bucuresti.

Cariera

 

Prima experienta profesionala am avut-o in cadrul Fundatiei Horia Rusu. Aici, am luat contact cu lideri politici, oameni de afaceri si analisti politici activi pe scena politica romaneasca.

 

Am organizat si participat la numeroase mese rotunde si dezbateri. Majoritatea temelor puse in discutie au vizat problemele sociale, politice, economice sau ale integrarii Romaniei in Uniunea Europeana.


Ca cercetator in stiinta politica am dat substanta temelor dezbaterilor prin intermediul caietelor documentare si analizelor furnizate invitatilor. Aici, i-am cunoscut pe analistii politici Dorel Sandor si Dan Pavel. Cu ambii am lucrat. Insa, cu ultimul am legat o relatie de ucenic-maestru care dureaza pana in prezent.


Din 2007, am infiintat o firma de consultanta politica sub coordonarea lui Dan Pavel. Am consiliat oameni politici si am participat la toate ciclurile de alegeri, incepand cu cele europarlamentare din 2007 si terminand cu cele prezidentialele din 2009.

 

Viata personala

 

 Nu am nimic special de impartasit.

"Aici am gasit un spatiu in care canoanele, care limiteaza intrarea in lumea liderilor de opinie consacrati, au fost sparte."

Cosmin Dima

Citatul de suflet

"Dintre conditiile democratiei, cea mai putin amintita este aceea ca ideile gresite despre democratie fac ca democratia sa functioneze gresit "

Giovanni Sartori