Dan Coste

Colaborator

Dan Coste

Articole: 16

Comentarii: 115

Publica din: 24.03.2011

Tara/Oras: Bucuresti

Profesie: Ziarist

Despre mine

Ziarist de presa scrisa de investigatii, postdecembrista, membru fondator al Asociatiei Jurnalistilor Generatia '90.

 

Cariera

 

Angajat la cotidianul "Dreptatea", pana in vara lui 1991, ca redactor principal, colaborator la "Romania libera" si "Timpul Capitalei"; apoi, redactor la "Romania libera", pana in februarie 1992, si colaborator al revistei "Tinerama" si al agentiei de presa AM Press.

Concomitent cu relansarea ziarului sindicatelor "Realitatea Romaneasca" pe care am coordonat-o, am fost redactor de investigatii la saptamanalui "Tinerama". In acelasi timp, redactor sef adjunc la saptamanalele "Bucuresti" si "Senzatii tari", colaborator la revista "Ea despre Ea", la postul de radio "Tinerama", si la publicatia literara "Ion Cristoiu si Max Banush va recomanda". Sef sectie social-economic la revista "Tinerama". Redactor la "Curentul", nou infiintat, timp de doua luni.

Realizator al publicatiilor "Revista Culinara", "Povestiri pentru Acasa" si al altor catorva de educatie sexuala pentru tineri. Am scris peste 70 de carti politiste de buzunar, de aventuri si de dragoste, sub diverse pseudonime, la care se adauga zeci de brosuri educativ-distractive, etc.

Intre 2002 - 2008 reporter special ZIUA, Departamentul Antifrauda, specializat pe infractiuni economico-financiare. Redactor, sef sectie social la cotidianul "UNU pentru toti", care a aparut doar 30 de numere, fiind inchis apoi de patronul Vasile Turcu din motive obiective. Reporter special la "Cotidianul" pana la inchiderea editiei print a acestuia. Membru al Federatiei Internationale a Jurnalistilor.

 

Viata personala

 

Nascut in 1959, casatorit, doi copii, absolvent Drept.

"Promptitudinea, profesionalismul si seriozitatea Ziare.com m-au determinat sa imi doresc o colaborare permanenta pe altarul presei."

Dan Coste

Citatul de suflet

"Ma indoiesc, deci cuget,
Cuget, deci scriu."