Profil
Articole

Daniela Albu

Colaborator

Daniela Albu

Articole: 126

Comentarii: 310

Publica din: 23.11.2010

Tara/Oras: Bucuresti

Profesie: Cercetator stiintific, consultant

Despre mine


Nu am prea multe de spus, sper sa ma cunoasteti mai bine prin intermediul a ceea ce scriu, dar daca doriti sa aflati mai mult, vorbesc despre copilaria, familia, cariera si relatia mea cu Dumnezeu in cartea ”Cele 4 dimensiuni ale feminitatii romanesti, editura Neverland, 2010.

 

Despre mine, va poate vorbi cel mai bine scrisul meu.  Iata un fragment  din cea de a patra dimensiune, care poate va va spune cate ceva: ”(...) cred in bunul simt al poporului meu, care a fost masura puterii lui de a dainui nezdrobit si de a-si pastra identitatea intr-un spatiu geografic extrem de expus, in imprejurari istorice complicate si dificile, amenintat din toate partile de interesele marilor imperii.

 

Din aceasta perspectiva, crestinismul ortodox a fost marele dig care a tinut piept talazurilor feluritilor cotropitori. Acest bun simt este seva iubirii de oameni, a credintei si a puritatii sufletesti (...).

 

Cum poate o tara mica cu o inima uriasa sa isi pastreze identitatea, daca nu prin glasul poetilor nostri? Iar atunci cand tac poetii, se instapaneste haosul.”

Profesia si locuri de munca

 

Profesor de limba engleza, absolvent Universitatea Bucuresti, Faculatatea de Limbi si Literaturi Straine, sectia engleza (am lucrat in sistemul de invatamant doar trei ani, la Râmnicu Valcea, ca profesor titular, in cadrul stagiaturii impuse de Universitatea Bucuresti, conform legilor de atunci.)

 

Din 1990 pana in mai 2010 am fost functionar in cadrul Reprezentantei Natiunilor Unite la Bucuresti, departamentul de mediu, iar ulterior, comunicare, PR si Executive Assistant al Rezidentului Coordonator ONU in Romania (Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare –program ce isi restrange in prezent activitatea in vederea retragerii totale din Romania, dat fiind statutul actual de tara europeana).

 

In prezent colaborez cu diverse organizatii nationale si internationale pe probleme de drepturile omului precum si cu ONG-uri si activez ca cercetator stiintific, consultant colaborator pe probleme de interes global legate de activitatea ONU, in cadrul Institutului Roman pentru Drepturile Omului, al Asociatiei Romane pentru Drepturile Omului, Institut international de Droit d’ Expression et d’Inspiration Francaises, Centre for Human Evolution Studies Jus Primi Viri, etc.

"Despre Ziare.com mi-a vorbit un prieten si intr-adevar aici am descoperit oameni care spun cu adevarat ceea ce gandesc. M-am decis sa scriu si eu din dragoste pentru scris dar si pentru o adevarata libertate de expresie."

Daniela Albu

Citatul de suflet

"Totul se poate distruge, totul se poate preface in pulbere, totul trece – in afara de gestul vietii. Si acest gest il avem in noi, existenta noastra este o justificare a lui."

Mircea Eliade, Oceanografie

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook