Doru Macris

Colaborator

Doru Macris

Articole: 66

Comentarii: 294

Publica din: 24.04.2010

Tara/Oras: Timisoara

Profesie: Ziarist

Despre mine

Sunt un om simplu, modest, muncesc mult, iubesc profesia, scrisul, ajut semenii si nu sunt indiferent la problemele si necazurile lor. Sunt un sentimental, iubesc natura, cu toate anotimpurile ei frumoase si capricioase.

 

Motivul pentru care scriu este, in primul rand, o traire sufleteasca, pe care o impartasesc si celor din jurul meu, pentru a ne bucura cu totii de viata, cu bune cu rele, pentru ca - nu-i asa? - traim pentru a descoperi definitia Fericirii, daca exista!

 

Educatie

 

Liceul Militar

Facultatea de Ziaristica

 

Cariera

 

Renasterea banateana, Prima ora, redactor sef la Gazeta banateana. Colaborari, inainte de 1989, la revistele Orizont, Albina, Femeia, Ramuri, Flacara si Romania literara, iar dupa 1989, la Agricultura Romaniei, AgriPlus, Timisoara, Curentul, Viata medicala, Timisoara, Gandacul de Colorado din SUA, Rodul Pamantului, Universul Romanesc din Madrid, Clipa din SUA etc.

 

Carti publicate: Soldatul stanca de granit (1978), Inima a refuzat sa moara, roman, 1979, Garoafe pentru martiri, poeme, 1994, Noaptea decolteurilor, roman, 1980, Palatul copilariei, poezii pentru copii, 1976, Tangoul mortii, roman, 1993, Balada fara tine, poeme de dragoste, 1991, Cu masina redactiei pe drumuri de tara, reportaje, 1987, Nascuti pentru a pierde, poeme, 2010.

 

Au scris despre subsemnatul: Eugen Barbu, Nicolae Parvu, Ion Marin Almajan, Damian Ureche, Sorin Titel, Nicolae Petru Dolanga etc.

 

Viata personala

 

Casatorit (sotia decedata in 2008), cu un copil, am o vechime de peste 32 de ani in presa.

"De cand scriu la Ziare.com am invatat sa ma debarasez de gandurile care ruleaza in continuu, sa fiu mai constient de ceea ce fac."

Doru Macris

Citatul de suflet

"Nu intrebati ce face Romania pentru voi, intrebati-va ce faceti voi pentru ea."