Maria Bogdan

Colaborator

Maria Bogdan

Articole: 54

Comentarii: 1167

Publica din: 11.09.2010

Tara/Oras: Ploiesti

Profesie: Inginer

Castigator
Despre mine

La inceput, credeam – si chiar se intampla acest lucru – ca scrisul poate schimba ceva in jurul nostru. Ca o ancheta bine documentata este urmata de consecinte. Ca dezvaluirile de presa pot rasturna o asezare politica viciata sau clientelara.

Acum nu mai cred. In schimb, am covingerea ca, la un moment dat, cuvantul repetat poate produce efecte de ordin moral.

Imi place mai mult scrisul bun, dar viata din tara nu ne lasa sa fim doar buni. Poate ca suntem, cu totii, prea rai? Ma asum cu bune si mai putin bune, ca orice om, insa ma straduiesc sa ma corectez.

Cred in Dumnezeu, in demnitate, in calitatea oamenilor, in macar minima onestitate, in adevar, oho, in adevarul meu, care nu-i obligatoriu si valabil, dar mai ales in adevarul spus, motiv pentru care am avut ceva probleme, culmea, acum si astazi, in plina libertate (as!), in greseli - este si acesta un dat al omului.

Imi plac oamenii frumosi si bucuria revarsata din ei, contopita cumva cu simplitatea fibrei umane la care vad ca, usor-usor, ne intoarcem unii dintre noi. Daca ar fi ceva sa-mi doresc, ar fi sa calatoresc tot restul vietii.

Am absolvit Facultatea de Horticultura din Iasi, cu examenul de diploma in Protectia Plantelor. Apartin, deci, tagmei profesionale pe care publicul o priveste de sus, desi toata lumea... se hraneste.

Dupa 1990, am revenit la ceea ce o doamna profesoara din liceu (sa-mi traiti, doamna prof. Dobleaga) se straduia sa ma convinga ca mi-ar fi destin si fire: scrisul. Nu am gasit nimerit sa completez studiile cu Jurnalismul, pentru simplul motiv ca nu ma consider jurnalist. Ceea ce face parte din suflet, parte din placere, nu cred ca are nevoie de justificare sau... calificare.

Retin, ca experienta in media scrisa, 12 ani la ziarul "Prahova" (multumesc, domnule Carstea!), ca redactor si redactor coordonator, alti doi, ca redactor sef, la o alta publicatie, rastignita politic, iar de trei ani, sunt simplu colaborator.

Aaa, familia mea, numeroasa si frumoasa, este locul in care sunt primita mereu cu bratele deschise, indiferent cate greseli as face. Si fac. Prieteni? Putini si adevarati!

"De ce scriu pe Ziare.com? Pentru simplul si fantasticul motiv ca scriu ceea ce cred si simt, fara restrictii."

Maria Bogdan

Citatul de suflet

"Niciun bine nu ramane nepedepsit."