Mihail Fodor

Colaborator

Mihail Fodor

Articole: 201

Comentarii: 4076

Publica din: 23.06.2010

Tara/Oras: Satu Mare

Profesie: Profesor de limba romana

Despre mine

Sunt un om ca oricare altul. Desi sunt trecut si de prima si chiar de a doua tinerete, am credinta si orgoliul de a-mi prezerva o anumita tinerete intru spirit (si trup), de a fi macar relativ in consonanta cu spiritul vremii. De altfel, intotdeauna am preferat compania celor mai tineri decat mine.

Imi place sa cred ca am o minte lucida si echilibrata, ca am simtul umorului, dar si perspectiva dramatismului esential al existentei noastre. Nu sunt sau sper sa nu fiu defel “incremenit in proiect”.

Sunt patriot, dar si cosmopolit cu moderatie, adept al principiilor democratiei si statului de drept. Tolerant si totusi resentimentar fata de orice tendinte extremiste.

Educatie


Absolvent al Facultatii de filologie din cadrul Univertsităţii Babes-Bolyai, Cluj. Am urmat o serie de cursuri de perfectionare profesionala în tară şi strainatate (Franta, Belgia, Germania)

Cariera


Profesor la cateva din liceele satmarene, ultimul: Colegiul National Mihai Eminescu.

Functii publice: director de liceu, consilier judetean, vicepresedinte al Consiliului Judetean, inspector scolar general adjunct, inspector scolar general. In paralel editorialist la cateva jurnale locale.

Viata personala


Sotia, profesoara, o fiica, consilier juridic.
Experienta de viata: cat incape.

"E o enorma satisfactie sa te poti adresa unor sute sau mii de oameni care te asculta nesiliti de nimeni si de nimic."

Mihail Fodor

Citatul de suflet

"Minima moralia"