Ovidiu Mihalache

Colaborator

Ovidiu Mihalache

Articole: 71

Comentarii: 2028

Publica din: 26.01.2010

Despre mine

Cetatean obisnuit al Patriei noastre eterne Romania. Un pic mai mandru ca sunt moldovean si ofiter al Armatei Romane. M-a prins Revolutia din 1989 pe strazile Bucurestilor cu arma in mana si ne-au pacalit unii ca, cica, am luptat pentru Libertate. Probabil ca pentru Libertatea "lor" ca pe-a noastra o mai cautam si-acuma, ca si Nastratin Hogea, la lumina, nu la intuneric, acolo pe unde ar trebui!

De aceea ma intereseaza si sfera politicii deoarece incepe sa se semene, din ce in ce mai mult, cu bilele de "ciunga" libaneza pe care si le imprumutau, unul altuia, baietii, la scara blocului, acum vreo 30 de ani: sa mai guste si ei cate o aroma – de banana, de capsuni sau chiar de lamaie (daca aveau noroc!). Acuma, "baietii astia destepti" isi imprumuta arome de ciment, de marmura, de paduri sau chiar de electorat!

Imi place Ziare.com deoarece are acel tupeu nebun de a pune laolalta idei si scrieri contrarii. Ceea ce ma face sa cred ca e un loc unde nu trebuie neaparat sa "inghiti informatia", ci sa incepi sa o gandesti si sa o digeri!

Educatie


Studii de securitate si aparare la Academia Tehnica Militara (1992), Academia Navala (1995), Universitatea Nationala de Aparare (2000) si alte scoli de prin Marea Britanie (1998), Canada (2001), Germania (2002) si SUA (2009). Doctorand in Istorie si Stiinte Politice.

Experienta anterioara: peste 40 de misiuni diplomatice si militare in aproximativ 20 de state de pe 4 continente 

"Imi place Ziare.com deoarece are acel tupeu nebun de a pune laolalta idei si scrieri contrarii, un loc unde gandesti informatia."

Ovidiu Mihalache

Citatul de suflet

"In Romania, politica e o cumatrie de familie iar viata politica seamana a inmormantare vesela. Demagogul se cocoata in fotolii iar amanta face strategii guvernamentale."