Coldplay, scandal pe milioane de euro. Cazul ar putea ajunge în instanță

Marti, 10 Octombrie 2023, ora 09:59
3823 citiri
Coldplay, scandal pe milioane de euro. Cazul ar putea ajunge în instanță
Chris Martin, solistul formației Coldplay FOTO Hepta

Trupa Coldplay se află într-o bătălie juridică cu fostul lor manager, ambele părţi depunând cereri concurente la Înalta Curte, solicitând milioane de lire sterline de la cealaltă parte, scrie The Guardian.

Dave Holmes, care a fost managerul trupei Coldplay din 2005 până în 2022, a dat în judecată grupul în luna august pentru un "comision neplătit" de 10 milioane de lire sterline care susţine că i se cuvine. El spune că banii se referă la două albume încă nelansate la care susţine că a lucrat cu formaţia.

Dar, într-un nou contraproces, trupa a respins cererea lui Holmes şi cere daune de 14 milioane de lire sterline, deoarece susţine că fostul lor manager a permis ca multe costuri ale turneelor să se înmulţească, susţinând totodată că s-a folosit de relaţia sa cu grupul pentru a obţine împrumuturi în valoare totală de 30 de milioane de dolari (24,6 milioane de lire sterline) de la promotorii de concerte Live Nation.

"Din câte ştim [noi]... domnul Holmes a folosit banii obţinuţi prin acordurile de împrumut pentru a finanţa o afacere de dezvoltare imobiliară în Vancouver, Canada, sau în împrejurimi", a susţinut trupa în documentele judiciare consultate de Times.

"Se poate deduce, că domnul Holmes a reuşit să obţină împrumuturi în valoare totală de 30 de milioane de dolari la o rată anuală fixă a dobânzii de 2,72% de la Live Nation doar în virtutea poziţiei sale de manager al Coldplay", se arată în cerere.

De asemenea, documentele judiciare susţin că Holmes nu a reuşit să supervizeze şi să controleze în mod adecvat bugetul turneului.

Potrivit documentelor, au fost comandate sau cumpărate echipamente costisitoare care nu erau adecvate scopului, inclusiv un ecran video de 9,7 milioane de dolari care era atât de mare încât nu a putut fi adus în turneu, precum şi 16 piloni de scenă personalizaţi care au costat 10,6 milioane de euro (9 milioane de lire sterline) şi care s-au dovedit a fi inutilizabili.

Întrebat despre cererea reconvenţională, un purtător de cuvânt al lui Holmes a declarat pentru Times: "Coldplay ştiu că au probleme cu apărarea lor".

"Acuzându-l pe Dave Holmes de lipsuri etice inexistente şi de alte abateri inventate nu vor devia de la adevărata problemă de faţă - Coldplay a avut un contract cu Dave, refuză să-l onoreze şi trebuie să-i plătească lui Dave ceea ce îi datorează".

Cazul ar putea ajunge în instanţă dacă părţile nu ajung la o înţelegere.

Quarterly Report - Editia 4

De ce afișarea în timp real a prezenței la vot poate crește simțitor participarea la urne. „Electoratul de centru-dreapta se mobilizează mai greu”
De ce afișarea în timp real a prezenței la vot poate crește simțitor participarea la urne. „Electoratul de centru-dreapta se mobilizează mai greu”
Prezența la vot a scăzut puternic de la primele alegeri post-decembriste până în ziua de astăzi. Există însă diferențe între prezența la prezidențiale, de exemplu, și prezența la...
Candidat pentru funcția de primar, reținut pentru abuz în serviciu, delapidare și fals. A fost condamnat în trecut pentru dare de mită
Candidat pentru funcția de primar, reținut pentru abuz în serviciu, delapidare și fals. A fost condamnat în trecut pentru dare de mită
Preşedintele PUSL Vaslui, Marius Iamandi-Răianu, candidat pentru funcţia de primar al municipiului Bârlad, a fost reţinut, miercuri, 29 mai, de poliţiştii Serviciului de Investigare a...
#coldplay, #dave holmes, #inalta curte , #stiri muzica