Justiția independentă de bun simț. Politicianul responsabil și vinovat cu intenție în catastrofa de la clubul Colectiv, cea mai mică pedeapsă privativă de libertate

Autor: Hari Bucur Marcu - Expert international in materia apararii nationale
Duminica, 15 Mai 2022, ora 08:30
5312 citiri

Justiția română este independentă de orice bun simț. Și este subordonată politicului, fără nicio îndoială. Doar așa se explică faptul că politicianul responsabil și vinovat cu intenție în catastrofa provocată de incendiul de la clubul Colectiv (politicianul fără de semnătura căruia nu s-ar fi putut realiza condițiile de incendiu criminal pentru zeci de tineri nevinovați) a primit cea mai mică pedeapsă privativă de libertate, dintre toți cei procesați în dosarul care trenează de ani de zile.

Posesorii celui mai rudimentar bun simț ar fi alocat pedepse în funcție de intenția de a comite crima și de nivelul asumat de responsabilitate, în urma catastrofei.

Ar fi înțeles că un primar de sector bucureștean, indiferent de nume, de partid sau de sector, semnează orice aprobare, orice decizie, orice ordin pe singurul criteriu ce îi iese din acel gest de a semna. Lui, familiei, prietenilor și găștii din care face parte. Eventual, ce îi iese și partidului.

Asta, cu deplină bună știință că semnătura lui are consecințe asupra unor oameni. Până la a le afecta viața. Iar în cazul concret al incendiului de la Colectiv până la pierderea degeaba a vieții sau până la alterarea definitivă a sănătății unor tineri, care aveau acea viață înainte și care veniseră la club să se distreze, nu să moară ori să se schilodească. Pe semnătura primarului.

Ceea ce înseamnă că primarul de sector s-a bazat pe protecția de mafie dar și de justiție, atunci când a semnat conștient că semnătura lui poate provoca tragedii și catastrofe.

Iar așa-zisa justiție română, aia care nu este primită în Uniunea Europeană nici după 15 ani de când noi toți ceilalți am fost primiți, a corespuns așteptărilor primarului criminal prin semnătură.

I-a dat cea mai mică pedeapsă privativă de libertate. Atât de mică, încât, dacă se poartă frumos și scrie repede, după o vacanță de vreo 15 luni, omul poate să se plimbe prin parcul din cartierul unde fusese el primar și să admire panseluțele pentru care a primit și el, la vremea lui, câte un pol de petală.

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Ce pedeapsă a primit Dorinel Munteanu după ce a fost eliminat cu Dinamo
Ce pedeapsă a primit Dorinel Munteanu după ce a fost eliminat cu Dinamo
Comisia de Disciplină a FRF a anunţat, luni, mai multe sancţiuni după meciurile disputate în ultimele două ale Superligii. Astfel, au fost sancţionate cluburile CFR Cluj, Universitatea Cluj,...
Investigatori ruși celebri afirmă că au dovezi clare legate de uciderea lui Navalnîi: "Solicităm amânarea înmormântării"
Investigatori ruși celebri afirmă că au dovezi clare legate de uciderea lui Navalnîi: "Solicităm amânarea înmormântării"
Gulagu net, o organizație și un site web rusesc care luptă împotriva corupției și a torturii și pentru drepturile omului, fondată în 2011 de activistul rus pentru drepturile omului...
#colectiv, #pedeapsa, #cristian piedone, #vinovati, #inchisoare , #Colectiv