Analisti: Criza imobiliara din SUA nu afecteaza Romania

Marti, 20 Noiembrie 2007, ora 14:26
1667 citiri
Analisti: Criza imobiliara din SUA nu afecteaza Romania

Criza de pe piata imobiliara din SUA nu a avut un impact direct asupra pietei locale si nici in viitorul apropiat nu vom vedea urmari importante, a declarat directorul companiei de consultanta imobiliara Colliers International, Bogdan Georgescu, informeaza NewsIn.

"Criza de pe piata imobiliara din SUA nu a afectat si nici in viitorul apropiat nu cred ca va afecta piata din Romania care se afla intr-o continua crestere. Economia romaneasca merge destul de bine, iar analistii economici sustin ca indicatorii macroeconomici confirma perioada de crestere inregistrata de piata imobiliara locala", a mai spus Bogdan Georgescu.

Potrivit lui Georgescu, piata de consultanta imobiliara s-a dublat in 2007, urmand sa treaca de 50 milioane de euro pana la finele anului. Georgescu indica si o alta perspectiva pentru cresterea pietei, dand exemplu segmentul spatiilor de birouri.

"Raportul dintre stocul de spatii de birouri si populatia Bucurestiului este de 0,3 in timp ce, in celelalte piete din Europa Centrala si de Est acest raport este de 1, iar in marile capitale financiare precum Londra sau Frankfurt acest raport ajunge la 6. Aceasta analiza ne arata ca stocul de spatii de birouri din Bucuresti ar trebui sa se tripleze in urmatorii cinci ani si explica si actuala rata de neocupare care a ajuns la 0 pentru cladirile de birouri de Clasa A", a spus Georgescu.

In prezent stocul de spatii de birouri de clasa A din Bucuresti este de 545.000 metri patrati, mult inferior fata de Budapesta sau Varsovia cu 1,45 milioane metri patrati si, respectiv, 2,6 milioane metri patrati, conform unui raport publicat de Colliers International.

Colliers International este un parteneriat de companii de consultanta imobiliara ce opereaza prin 240 birouri in 51 de tari. Partenerul principal este Colliers Macaulay Nicolls Inc. (CMN) cu sediul in Vancouver, Canada. In Europa Centrala si de Est, Colliers International furnizeaza servicii in Romania, Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, Rusia, Ucraina, Bulgaria, Serbia si Muntenegru.

Eveniment Quarterly Report

Românii cumpără on-line haine, pantofi și mâncare de la restaurant. La ce produse și servicii suntem ultimii în UE
Românii cumpără on-line haine, pantofi și mâncare de la restaurant. La ce produse și servicii suntem ultimii în UE
Românii au preferat să plătească pe internet în 2022 preponderent pentru haine, pantofi și accesorii, fiind peste media europeană și în privința plăților on-line pentru livrări de la...
O fabrică de armament din Ardeal investește în creșterea producției de muniție la standarde NATO. Licitație internațională la UM Cugir
O fabrică de armament din Ardeal investește în creșterea producției de muniție la standarde NATO. Licitație internațională la UM Cugir
Una dintre societățile importante din România, care produc armament și muniție la standarde NATO, își modernizează linia de producție. Uzina Mecanică Cugir cumpără o „mașină de...