Analisti: Criza imobiliara din SUA nu afecteaza Romania

Marti, 20 Noiembrie 2007, ora 14:26
1388 citiri
Analisti: Criza imobiliara din SUA nu afecteaza Romania

Criza de pe piata imobiliara din SUA nu a avut un impact direct asupra pietei locale si nici in viitorul apropiat nu vom vedea urmari importante, a declarat directorul companiei de consultanta imobiliara Colliers International, Bogdan Georgescu, informeaza NewsIn.

"Criza de pe piata imobiliara din SUA nu a afectat si nici in viitorul apropiat nu cred ca va afecta piata din Romania care se afla intr-o continua crestere. Economia romaneasca merge destul de bine, iar analistii economici sustin ca indicatorii macroeconomici confirma perioada de crestere inregistrata de piata imobiliara locala", a mai spus Bogdan Georgescu.

Potrivit lui Georgescu, piata de consultanta imobiliara s-a dublat in 2007, urmand sa treaca de 50 milioane de euro pana la finele anului. Georgescu indica si o alta perspectiva pentru cresterea pietei, dand exemplu segmentul spatiilor de birouri.

"Raportul dintre stocul de spatii de birouri si populatia Bucurestiului este de 0,3 in timp ce, in celelalte piete din Europa Centrala si de Est acest raport este de 1, iar in marile capitale financiare precum Londra sau Frankfurt acest raport ajunge la 6. Aceasta analiza ne arata ca stocul de spatii de birouri din Bucuresti ar trebui sa se tripleze in urmatorii cinci ani si explica si actuala rata de neocupare care a ajuns la 0 pentru cladirile de birouri de Clasa A", a spus Georgescu.

In prezent stocul de spatii de birouri de clasa A din Bucuresti este de 545.000 metri patrati, mult inferior fata de Budapesta sau Varsovia cu 1,45 milioane metri patrati si, respectiv, 2,6 milioane metri patrati, conform unui raport publicat de Colliers International.

Colliers International este un parteneriat de companii de consultanta imobiliara ce opereaza prin 240 birouri in 51 de tari. Partenerul principal este Colliers Macaulay Nicolls Inc. (CMN) cu sediul in Vancouver, Canada. In Europa Centrala si de Est, Colliers International furnizeaza servicii in Romania, Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, Rusia, Ucraina, Bulgaria, Serbia si Muntenegru.

Citeste si:
Cum a ajuns președintele Klaus Iohannis de la discursul obsesiv anti-PSD la a arunca PNL în brațele social-democraților
Cum a ajuns președintele Klaus Iohannis de la discursul obsesiv anti-PSD la a arunca PNL în brațele social-democraților
După ce în ultimii doi ani președintele Klaus Iohannis a lansat atacuri din ce în ce mai acide la adresa PSD, iar anul trecut spunea despre partidul condus de Marcel Ciolacu că este...
Reglare de conturi la vârful PSD Iași. Președintele organizației îl acuză pe fostul secretar general că l-a agresat
Reglare de conturi la vârful PSD Iași. Președintele organizației îl acuză pe fostul secretar general că l-a agresat
Reglări de conturi la vârful PSD Iași. Preşedintele Maricel Popa îl acuză pe Vasile Cîtea că l-ar fi strâns de gât, obţinând schimbarea acestuia din funcţia de secretar general al...
Sursa: Ziare.com