550 de locuinte noi, vandute in Bucuresti - raport Colliers

Marti, 02 August 2011, ora 14:53
1336 citiri
550 de locuinte noi, vandute in Bucuresti - raport Colliers

Aproximativ 550 de locuinte din ansamblurile rezidentiale din Bucuresti au fost vandute de dezvoltatori, in prima jumatate a anului, potrivit unui raport al Colliers.

Numarul acestora este cu 7% mai mic fata de aceeasi perioada din 2010, iar alte 4.000 de unitati sunt inca disponibile. In total, stocul de locuinte noi este undeva in jurul a 15.400 de unitati.

"La sfarsitul lunii iunie, pe piata rezidentiala din Bucuresti erau nevandute circa 4.000 de locuinte noi, direct la dezvoltatori, in proiecte de peste 200 de unitati. Analiza a luat in considerare doar proiectele finalizate sau in stadiu avansat de constructie. Spre deosebire de primul semestru din 2010, cand peste 2.000 de locuinte au fost adaugate stocului, in acelasi interval din acest an au fost finalizate doar 200 de unitati locative", se arata in raportul citat de Mediafax.

Cererea de locuinte este mai mare pentru cele cu preturi reduse, care se incadreaza in conditiile programului "Prima Casa".

In ceea ce priveste pretul mediu, acesta a ajuns la finele lunii iunie la 1.050 de euro/mp (fara TVA), cu 45% mai putin fata de 2008, cand s-au atins cele mai ridicate valori.

Raportul Colliers precizeaza si ca in a doua parte a anului nu va fi inceputa constructia niciunui proiect rezidential, stocul urmand sa fie influentat usor de livrarile deja anuntate pentru acest an.

"Cel mai probabil, dezvoltatorii care iau in considerare lansarea de noi proiecte vor profita de conditiile actuale ale pietei in vederea reproiectarii investitiilor si vor obtine autorizatiile necesare dezvoltarii. Semestrul doi va aduce volume de vanzari comparabile cu prima jumatate a anului. Numarul tranzactiilor va ramane constant din cauza reticentei cumparatorilor care inca domina piata. Primele cresteri ale cererii nu sunt asteptate mai devreme de 2012", se mentioneaza in raport.

Citeste si:
Pod inaugurat la capete diferite de PSD şi PNL pentru a separa "apele". Slujba religioasă a unit delegațiile la jumătate
Pod inaugurat la capete diferite de PSD şi PNL pentru a separa "apele". Slujba religioasă a unit delegațiile la jumătate
Un pod a fost inaugurat cu mare fast, la ambele capete, în județul Buzău. Este vorba despre podul care leagă orașul Buzău de localitatea Vadu Pașii. La un capăt panglica a fost tăiată...
Se conturează programul de guvernare al executivului Nicolae Ciucă. UDMR vrea încurajarea natalității
Se conturează programul de guvernare al executivului Nicolae Ciucă. UDMR vrea încurajarea natalității
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat sâmbătă, 23 octombrie, după discuţiile de la Palatul Victoria, că politica formaţiunii s-a axat, în ultimele trei decenii, pe reprezentarea...
Sursa: Ziare.com