8.600 de euro/mp intr-un apartament din nordul Capitalei

Miercuri, 05 Decembrie 2007, ora 13:20
1699 citiri
8.600 de euro/mp intr-un apartament din nordul Capitalei

La apartamentele dintr-o cladire in constructie de pe strada Gogol, din cartierul Primaverii, un metru patrat costa 8.617 euro/mp, potrivit Colliers, iar preturile de 6.000 de euro/mp, in zona rezidentiala de nord a Capitalei, au devenit un lucru destul de des intalnit, informeaza site-ul Wall Street.

La ora actuala, nordul Capitalei este cea mai scumpa zona rezidentiala si, cu toate acestea, cea mai cautata. Pe langa cartierele traditionale de locuinte, ca Dorobanti, Primaverii, Floreasca, Kiseleff sau Soseaua Nordului, a crescut foarte mult interesul pentru zone ca Baneasa, Pipera si chiar Otopeni, Corbeanca si Balotesti.

Amplasamentul, criteriu de pret

Printre cele mai importante criterii de diferentiere a ansamblurilor de lux se afla amplasamentul. Apropierea de un parc, un lac sau o padure este din ce in ce mai dorita de clienti.

Este adevarat insa ca o locatie centrala, exclusivista sau de renume, continua sa se situeze in topul preturilor pe metru patrat, datorita epuizarii terenurilor construibile, astfel ca preturile au urcat, indiferent de finisaje sau de facilitati.

Totusi, in unele zone de lux, ca Soseaua Nordului sau Scoala Herastrau, se resimte aglomerarea de cladiri, ceea ce insa nu determina o scadere a preturilor, ci un nivel de pret mai ridicat pentru apartamentele cu orientare catre o priveliste deosebita.

Preturile ridicate se datoreaza in primul rand preturilor terenului care au atins un nivel extrem de ridicat, fiind comparabil cu cele la care se tranzactioneaza teren in vestul Europei.

Preturile au crescut de 200 de ori in zece ani

Un caz elocvent este zona Pipera-Tunari, unde in 10 ani pretul terenului s-a marit de pana la 200 de ori, de la 5 dolari/mp la 1.000 euro/mp. In anumite zone din cartierul Primaverii, pretul unui metru patrat de teren poate atinge chiar si 5.000 de euro/mp.

Desi zonele de est si vest ale Capitalei castiga teren, proiectele rezidentiale din nordul Bucurestiului raman numeroase, tendinta fiind insa de mutare si mai spre nord, in zone ca Sisesti, Odai, Jandarmeriei sau Petricani.

O caracteristica generala a proiectelor rezidentiale noi din nord sunt suprafetele de teren foarte mari, cu minimum 10 hectare, dar si pana la 221 de hectare, cum este cazul proiectului Baneasa, dezvoltat de grupul Altrom.

Rareş Bogdan, despre managerul TAROM care a vândut slotul orar de Londra: „Un dobitoc, complet lovit la cap”
Rareş Bogdan, despre managerul TAROM care a vândut slotul orar de Londra: „Un dobitoc, complet lovit la cap”
Europarlamentarul Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL, l-a numit ”dobitoc” pe managerul Companiei TAROM care a decis să vândă slotul de Londra. „Să vinzi unul dintre ultimele...
Cartofii dulci au luat locul pepenilor la Dăbuleni. Cum a reușit soiul din Coreea să se adapteze condițiilor meteo din România
Cartofii dulci au luat locul pepenilor la Dăbuleni. Cum a reușit soiul din Coreea să se adapteze condițiilor meteo din România
Deși agricultura României a fost afectată de condiții meteo nefavorabile, mai ales de secetă și de caniculă, cartoful dulce, o specie provenită din Coreea, a atins recolte record în acest...
  1. Rareş Bogdan, despre managerul TAROM care a vândut slotul orar de Londra: „Un dobitoc, complet lovit la cap”
  2. Cărți funciare provizorii pentru fiecare unitate imobiliară. Propuneri legislative pentru siguranța clienților și dezvoltatorilor imobiliari lansate de One United Properties
  3. Cartofii dulci au luat locul pepenilor la Dăbuleni. Cum a reușit soiul din Coreea să se adapteze condițiilor meteo din România
  4. Mesaj pozitiv pentru investitori. Perspective economice stabile pentru România. Ministrul Finanțelor: „Să eficientizăm cheltuielile publice”
  5. Cât mai poate duce România consumul ridicat predominant din import. Economist: „Statul injectează foarte mulți bani în piață, ține economia caldă, sacrificând-o în viitor”
  6. Guvernul va continua plafonarea adaosurilor la alimentele de bază, promite premierul Ciolacu. Ce alte măsuri vor fi luate pentru sezonul rece
  7. Cat de rapid si sigur se poate accesa si rambursa un împrumut pentru persoanele cu istoric negativ?
  8. Strategia României și Bulgariei pentru atragerea turiștilor. Rute comune pentru vizitarea celor țări
  9. Erste Bank: Prețurile petrolului, gazelor naturale și ale combustibililor vor împinge în sus inflația pe final de an
  10. Pragul de impozitare al microîntreprinderilor ar trebui să scadă masiv pentru a nu pierde bani din PNRR. Ciolacu: „Dacă am fi avut niște miniștri mai implicați, nu eram azi aici”