Cele mai scumpe locuri de parcare din lume

Joi, 17 Iulie 2008, ora 10:01
2469 citiri
Cele mai scumpe locuri de parcare din lume

Colliers International a efectuat un studiu mai putin obisnuit, dar in acelasi timp extrem de interesant pentru fenomenul auto.

Compania de consultanta a realizat un top al celor mai scumpe parcari din lume, plecand de la consultul costurilor unui loc de parcare din diferitele zone ale marilor orase ale lumii.

Asadar, primul loc a fost ocupat de catre zona centrala a Londrei, unde un loc de parcare costa in medie circa 733 de euro pe luna. Locul doi este ocupat tot de o zona londoneza. Este vorba de West End, unde un loc de parcare costa 714 de euro pe luna.

Evadam de pe Batranul Continent si mergem in Australia, unde gasim cel de-al treilea pret in topul celor mai scumpe parcari. Un loc de parcare in Sydney costa 486 euro.

In Asia, orasul cu cele mai scumpe parcari este Hong Kong, care ocupa si locul 4 la general cu o medie de 467 de euro. Din top zece mai fac parte orasele New York (locul 5), Stockholm (locul 9) si Dublin (locul 10).

Conform studiului Colliers International, Bucuresti este printre cele mai ieftine orase in ceea ce priveste un abonament lunar pe un loc de parcare.

Media pentru capitala Romaniei este de 96 de euro pe luna, aproximativ acelasi nivel cu Tirana, capitala Albaniei, si Riga, capitala Letoniei, dar mai ieftin ca in Sofia, capitala Bulgariei, unde un loc de parcare in centru costa 168 de euro pe luna.

Stire preluata de pe site-ul Automarket.ro

#parcari, #scumpe, #Londra, #Bucuresti, #Colliers International , #stiri Colliers