Fenomen misterios în Hawaii: Zeci de coloane uriașe de lumină de la pământ la cer în noapte VIDEO

Joi, 09 Februarie 2023, ora 01:39
9639 citiri
Fenomen misterios în Hawaii: Zeci de coloane uriașe de lumină de la pământ la cer în noapte VIDEO
Coloane de lumină verde au apărut în noapte în Hawaii FOTO: Live Science

Un fenomen cu totul neobișnuit s-a petrecut în plină noapte deasupra muntelui Mauna Kea din Hawaii, Statele Unite. O cameră video amplasată la un telescop terestru local a înregistrat niște coloane de lumină verde, ca niște lasere strălucitoare, care se întindeau de la pământ spre cer.

Experții spun că spectacolul de lumină neașteptat a fost rezultatul unei explozii rapide de lasere lansate spre Pământ de către o navă spațială a NASA, potrivit Live Science.

Liniile laser au apărut pe 28 ianuarie 2023, clipind pe cer una câte una în puțin peste o secundă. O înregistrare video a laserelor a fost captată de camera video de la Subaru-Asahi - co-deținută de Observatorul Astronomic Național din Japonia (NAOJ) și de agenția de știri japoneză Asahi Shimbun - atașată la telescopul Subaru din vârful Mauna Kea, un vulcan adormit de pe Insula Mare din Hawaii.

Incident misterios din Marea Britanie investigat: Un OZN gata să se ciocnească cu un avion militar VIDEO

O imagine în time-lapse a laserelor, care se mișcă rapid unul lângă altul a atras comparații online cu "ploaia digitală", sau cu liniile de cod informatic verde, care cad vertical pe ecran în timpul filmelor Matrix. Dar, în loc să fie o eroare dintr-o realitate simulată, laserele au fost de fapt emise de un dispozitiv aflat la bordul satelitului ICESat-2 al NASA, au scris reprezentanții NAOJ pe Twitter.

ICESat-2 urmărește schimbările din criosferă - partea Pământului acoperită de precipitații solide, inclusiv zăpadă, gheață, aisberguri, ghețari, calote de gheață, platforme de gheață și permafrost - și acoperirea norilor cauzate de schimbările climatice provocate de om.

Experții trag un semnal de alarmă: Ceva din aer atacă sistemul nervos putând provoca boli grave

Pentru a face acest lucru, satelitul folosește un altimetru (un dispozitiv care măsoară altitudinea) pentru a emite lasere luminoase spre suprafața Pământului, apoi măsoară cât timp durează ca aceste lasere să ricoșeze înapoi la antena satelitului.

Altimetrul de la bordul ICESat-2, cunoscut sub numele de Advanced Topographic Laser Altimeter System (ATLAS), este unul dintre cele mai puternice realizate vreodată. Este capabil să lanseze 10.000 de impulsuri laser verzi pe secundă, ceea ce îi permite dispozitivului să colecteze măsurători la fiecare 0,7 metri pe suprafața Pământului, potrivit site-ului ICESat-2.

Liniile verzi eterice care apar în videoclip sunt rezultatul unora dintre aceste impulsuri laser, fiecare dintre ele fiind alcătuit din aproximativ 20 de trilioane de fotoni, care se aliniază exact cu obiectivul camerei.

#coloane lumina, #fenomen rar, #lasere, #stalpi lumina fenomen rar, #fenomen ciudat, #fenomen neobisnuit, #Hawaii , #stiri internationale