Record absolut de cazuri Covid în Italia. Autoritățile au anunțat noi măsuri în fața valului Omicron

Marti, 28 Decembrie 2021, ora 20:34
3645 citiri
Record absolut de cazuri Covid în Italia. Autoritățile au anunțat noi măsuri în fața valului Omicron
Certificatul verde va fi valabil doar 6 luni pentru persoanele care nu au făcut booster-ul FOTO Pixabay

Autoritățile din Italia au anunțat marți, 28 decembrie, un nou record de infectări cu Sars-Cov-2 de la debutul pandemiei, respectiv 78.313, pe fondul răspândirii variantei Omicron. Față de ziua precedentă, numărul deceselor a crescut cu 202.

Noile infectări au fost descoperite cu ajutorul unui număr mare de teste, în total 1.034.677 efectuate în ultimele 24 de ore, mulţi italieni stând la coadă în faţa clinicilor şi farmaciilor pentru a se testa.

Autorităţile italiene urmăresc cu atenţie această tendinţă în creştere a infectărilor, pe care o atribuie variantei Omicron a coronavirusului. Noua variantă, mai contagioasă decât Delta, reprezenta săptămâna trecută peste 28% din noile infectări în Italia, conform estimării Institutului Superior de Sănătate italian.

Varianta Omicron devine dominantă în tot mai multe ţări europene, Belgia, Olanda şi Elveţia fiind ultimele unde responsabilii sanitari au anunţat marţi că ea este acum dominantă.

În Italia a crescut şi numărul pacienţilor COVID-19 spitalizaţi, marţi numărul acestora fiind de 10.089, dintre care 1.145 sunt la ATI.

În faţa progresiei noii variante Omicron, guvernul italian a impus noi restricții, printre care se numără purtarea măştii în aer liber, interzicerea aglomerărilor festive (precum cele de Anul Nou) şi închiderea discotecilor.

Din 10 ianuarie doza booster (supra-rapel) de vaccin anti-COVID-19 va putea fi administrată la patru luni după încheierea schemei de vaccinare din două doze (sau după doza unică în cazul vaccinului Johnson&Johnson), faţă de termenul de şase luni din prezent. De asemenea, începând din februarie, certificatul verde cu două doze de vaccin - obligatoriu în Italia pentru numeroase activităţi - va avea o valabilitate de numai şase luni, fiind astfel nevoie de doza booster odată ce a trecut acest termen.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Circulație greoaie pe Valea Oltului. Trafic cu restricții din pricina lucrărilor la ieșire din Călimănești
Circulație greoaie pe Valea Oltului. Trafic cu restricții din pricina lucrărilor la ieșire din Călimănești
Șoferii care circulă pe Valea Oltului ar fi bine să se înarmeze cu multă răbdare deoarece traficul este greoi din cauza unor lucrări la ieșire din localitatea Călimănești....
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
#pandemie italia, #omicron, #record infectari italia, #restrictii, #certificat verde, #vaccin anticovid, #booster , #Italia