Primăria Timișoara închiriază o parte a gării din Motru pentru a-și face stocuri de cărbune. Premiera anunțată de Dominic Fritz

Miercuri, 31 August 2022, ora 08:41
2380 citiri
Primăria Timișoara închiriază o parte a gării din Motru pentru a-și face stocuri de cărbune. Premiera anunțată de Dominic Fritz
Colterm are în plan ajungerea la un stoc de 50.000 de tone de cărbune FOTO Arhivă

Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, anunţă că, marţi seară, Consiliul Local a aprobat închirierea staţiei CFR din Motru pentru a asigura achiziţia de cărbune direct de la producătorii autohtoni. Acest lucru reduce costurile aferente intermediarilor. Fritz a precizat că deja sunt 30.000 de tone de cărbune în stocurile Colterm, iar ţinta pentru începutul de iarnă este 50.000 de tone de cărbune.

Dominic Fritz a arătat, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că sunt luate ”măsuri de pionierat” pentru achiziţia de cărbune pentru iarna viitoare, având în vedere situaţia disperată de pe piaţa de gaz.

”Închiriem o parte a unei gări CFR din Motru. Asigurăm achiziţiile de cărbune direct de la producători, şi astfel dispar costurile aferente intermediarilor. Ştiu că e o măsură de pionierat – dar, situaţia disperată de pe piaţa de gaz cere măsuri creative. Una din problemele pe care le-am avut iarna trecută a fost că nu puteam să cumpărăm cărbune direct de la producători pentru că nu aveau unde să încarce. Acum, eliminăm această problemă. Am avut discuţi cu SNCFR, le mulţumesc pentru deschiderea avută şi am încredere că negocierile se vor încheia repede şi cu succes. Consiliul Local Timişoara a aprobat în această seară închirierea gării”, a scris Dominic Fritz pe Facebook.

Primarul din Timişoara a menţionat şi care sunt stocurile de cărbune pe care le are, în prezent, societatea de termoficare Colterm.

”Colterm are deja stocuri de 30.000 tone de cărbune şi ţinta noastră este să avem în depozit 50.000 tone la începutul iernii. Ar fi cea mai mare rezervă de cărbune cu care Colterm a intrat vreodată în iarnă”, a mai transmis Fritz.

#Colterm, #carbune, #dominic fritz , #stiri Dominic Fritz