Comandantul Armatei Ruse de Vest a fost ”decapitat” de Putin. Aleksandr Zhuravlev este cunoscut ca ”măcelarul din Alep”

Duminica, 02 Octombrie 2022, ora 12:05
17197 citiri
Comandantul Armatei Ruse de Vest a fost ”decapitat” de Putin. Aleksandr Zhuravlev este cunoscut ca ”măcelarul din Alep”
General-colonelul Aleksandr Zhuravlev FOTO Twitter

Comandantul Districtului Militar de Vest, general-colonelul Aleksandr Zhuravlev, a fost demis de Vladimir Putin. El a condus bombardarea Harkovului și s-a remarcat prin atrocitățile din Siria.

Un înlocuitor a fost deja găsit, scrie canalul de Telegram InformNapalm.

"Pentru eșecuri pe front, comandantul Districtului Militar de Vest, Aleksandr Zhuravlev, a fost demis. Demiterea este vizibilă pe numărul de identificare personală", au scris anchetatorii.

Putin l-a demis pe comandantul districtului militar de vest Aleksandr Zhuravlev din cauza eșecurilor pe front, înlocuindu-l cu generalul locotenent Roman Borisovich Berdnikov.

Ce se știe despre crudul general Zhuravlev

Armata rusă a bombardat orașul Harkov cu muniții cu dispersie, arme interzise, distrugând case și ucigând civili. Generalul-colonel Zhuravlev, în vârstă de 56 de ani, care a condus anterior una dintre cele mai brutale operațiuni rusești din războiul din Siria, a fost cel care a comandat acțiunile rușilor.

Se știe, din surse deschise, că Aleksandr Zhuravlev a primit gradul de ofițer sovietic în anii 1980, când a servit în fosta Cehoslovacie ca parte a unui grup de trupe rusești. După prăbușirea URSS, s-a întors și a servit mai întâi în unități de tancuri.

După ce a fost trimis în Siria de trei ori, a devenit pentru prima dată comandantul forțelor ruse, în iulie 2016. Sub conducerea sa, armata rusă a catalizat asaltul asupra estului Alepului, și-a intensificat rapid atacurile asupra teritoriului controlat de rebeli, punând capăt asediului orașului dens populat. Acest lucru a dus la un număr mare de morți și la lansarea tacticilor care au definit intervenția rusă în Siria: asediul, foametea, bombardarea și supunerea forțată.

Odată cu sfârșitul bătăliei pentru Alep, Zhuravlev a părăsit cârma armatei ruse din Siria și s-a întors în Rusia. A primit cea mai înaltă distincție - „erou al Federației Ruse”. În 2017, a fost promovat de două ori, iar apoi a devenit comandantul Districtului Militar de Vest.

Într-un interviu acordat lui RosZMI, Zhuravlev a declarat că Siria „l-a învățat valoarea ingeniozității militare”, iar lecțiile învățate acolo sunt integrate ca o „componentă organică” a întregului antrenament militar rus.

Matthew Ingham, un avocat de frunte pentru drepturile omului la firma de avocatură Payne Hicks Beach, a declarat că generalul colonel Zhuravlev ar fi trebuit să fie sancționat pentru acțiunile sale în Siria. În opinia sa, dacă în acea etapă ar fi existat o reacție mai dură la crimele de război, aceasta ar fi putut afecta de la început calculele strategice ale lui Vladimir Putin, privind războiul împotriva Ucrainei.

Un nou atac rusesc cu rachete asupra orașului Harkov. Pagubele materiale sunt însemnate
Un nou atac rusesc cu rachete asupra orașului Harkov. Pagubele materiale sunt însemnate
Rachete ruseşti au avariat clădiri rezidenţiale şi au rănit şase persoane în al doilea oraş ca mărime din Ucraina, Harkov, miercuri dimineaţă, a declarat guvernatorul Oleh Sînehubov pe...
Rusia încearcă să cucerească Harkovul. Ce șanse îi dau analiștii militari
Rusia încearcă să cucerească Harkovul. Ce șanse îi dau analiștii militari
Kremlinul desfășoară o operațiune aeriană și informațională concertată pentru a distruge orașul Harkov, pentru a-i convinge pe ucraineni să fugă și să strămute în interior milioane...
#comandant rus demis, #armata rusa, #esec, #harkov , #Razboi Ucraina