Comandantul Armatei Ruse de Vest a fost ”decapitat” de Putin. Aleksandr Zhuravlev este cunoscut ca ”măcelarul din Alep”

Duminica, 02 Octombrie 2022, ora 12:05
16531 citiri
Comandantul Armatei Ruse de Vest a fost ”decapitat” de Putin. Aleksandr Zhuravlev este cunoscut ca ”măcelarul din Alep”
General-colonelul Aleksandr Zhuravlev FOTO Twitter

Comandantul Districtului Militar de Vest, general-colonelul Aleksandr Zhuravlev, a fost demis de Vladimir Putin. El a condus bombardarea Harkovului și s-a remarcat prin atrocitățile din Siria.

Un înlocuitor a fost deja găsit, scrie canalul de Telegram InformNapalm.

"Pentru eșecuri pe front, comandantul Districtului Militar de Vest, Aleksandr Zhuravlev, a fost demis. Demiterea este vizibilă pe numărul de identificare personală", au scris anchetatorii.

Putin l-a demis pe comandantul districtului militar de vest Aleksandr Zhuravlev din cauza eșecurilor pe front, înlocuindu-l cu generalul locotenent Roman Borisovich Berdnikov.

Ce se știe despre crudul general Zhuravlev

Armata rusă a bombardat orașul Harkov cu muniții cu dispersie, arme interzise, distrugând case și ucigând civili. Generalul-colonel Zhuravlev, în vârstă de 56 de ani, care a condus anterior una dintre cele mai brutale operațiuni rusești din războiul din Siria, a fost cel care a comandat acțiunile rușilor.

Se știe, din surse deschise, că Aleksandr Zhuravlev a primit gradul de ofițer sovietic în anii 1980, când a servit în fosta Cehoslovacie ca parte a unui grup de trupe rusești. După prăbușirea URSS, s-a întors și a servit mai întâi în unități de tancuri.

După ce a fost trimis în Siria de trei ori, a devenit pentru prima dată comandantul forțelor ruse, în iulie 2016. Sub conducerea sa, armata rusă a catalizat asaltul asupra estului Alepului, și-a intensificat rapid atacurile asupra teritoriului controlat de rebeli, punând capăt asediului orașului dens populat. Acest lucru a dus la un număr mare de morți și la lansarea tacticilor care au definit intervenția rusă în Siria: asediul, foametea, bombardarea și supunerea forțată.

Odată cu sfârșitul bătăliei pentru Alep, Zhuravlev a părăsit cârma armatei ruse din Siria și s-a întors în Rusia. A primit cea mai înaltă distincție - „erou al Federației Ruse”. În 2017, a fost promovat de două ori, iar apoi a devenit comandantul Districtului Militar de Vest.

Într-un interviu acordat lui RosZMI, Zhuravlev a declarat că Siria „l-a învățat valoarea ingeniozității militare”, iar lecțiile învățate acolo sunt integrate ca o „componentă organică” a întregului antrenament militar rus.

Matthew Ingham, un avocat de frunte pentru drepturile omului la firma de avocatură Payne Hicks Beach, a declarat că generalul colonel Zhuravlev ar fi trebuit să fie sancționat pentru acțiunile sale în Siria. În opinia sa, dacă în acea etapă ar fi existat o reacție mai dură la crimele de război, aceasta ar fi putut afecta de la început calculele strategice ale lui Vladimir Putin, privind războiul împotriva Ucrainei.

Citește și:
Stelian Tănase explică de ce durează atât de mult intrarea României în Schengen: ”Am stat 10 ani sperând să-i prostim, cum facem noi”
Stelian Tănase explică de ce durează atât de mult intrarea României în Schengen: ”Am stat 10 ani sperând să-i prostim, cum facem noi”
Scriitorul și politologul Stelian Tănase a vorbit sâmbătă, 3 decembrie, despre aderarea României la Schengen, subliniind că țara noastră este nepregătită, așa cum nu a fost pregătită...
Aleksandr Lukașenko, la o întâlnire cu ministrul rus al Apărării: ”Forțele noastre militare se antrenează ca o singură armată”
Aleksandr Lukașenko, la o întâlnire cu ministrul rus al Apărării: ”Forțele noastre militare se antrenează ca o singură armată”
Președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko, a vorbit sâmbătă, 3 decembrie, despre cooperarea dintre armata țării sale și cea a Rusiei. Lukașenko a spus, în cadrul unei întâlniri,...