Atrocitățile ”incredibil de oribile” la care a asistat în Ucraina fostul comandant Wagner fugar în Norvegia

Vineri, 27 Ianuarie 2023, ora 07:19
6086 citiri
Atrocitățile ”incredibil de oribile” la care a asistat în Ucraina fostul comandant Wagner fugar în Norvegia
Andrei Medvedev a fugit din Rusia trecând graniţa ruso-norvegiană FOTO Twitter

Avocatul fostului comandant al grupului de mercenari Wagner care a fugit în Norvegia, spune acesta că a văzut cum unii dintre camarazii săi au fost împuşcaţi în timp ce încercau să fugă din prima linie în Ucraina.

Andrei Medvedev, care a fugit din Rusia trecând graniţa ruso-norvegiană pe 1 ianuarie. 13, a spus că se teme pentru viaţa sa după ce a fost martor la ceea ce a spus că este uciderea şi maltratarea prizonierilor ruşi duşi în Ucraina pentru a lupta pentru Wagner.

Medvedev se află într-o locaţie secretă în regiunea Oslo după ce a fost eliberat din detenţie miercuri, în urma unor dezacorduri cu poliţie pe tema măsurilor luate pentru siguranţa sa.

Avocatul său Brynjulf Risnes a declarat Reuters that Medvedev a asistat la situaţii ”incredibil de oribile” în toamnă, când lupta alături de Wagner.

El a fost martor la împuşcarea camarazilor săi, pentru că au încercat să fugă, a declarat avocatul, citându-l pe Medvedev.

„Viaţa lui a fost haotică, periculoasă şi foarte stresantă de foarte mult timp”, a spus Risnes, adăugând că acest lucru s-a întâmplat „în special, în toamna când a fost în Ucraina cu grupul Wagner”.

„Dar, desigur, viaţa lui nu a fost uşoară nici înainte”, a comentat avocatul.

#comandant, #mercenari wagner, #atrocitati, #razboi Ucraina , #Razboi Ucraina