Nou mesaj al liderului regimentului Azov. Denis Prokopenko: ”Am îndeplinit ordinul comandamentului militar” VIDEO

Vineri, 20 Mai 2022, ora 13:52
14800 citiri
Nou mesaj al liderului regimentului Azov. Denis Prokopenko: ”Am îndeplinit ordinul comandamentului militar” VIDEO
Prokopenko a vorbit despre succesele îndeplinirii cerințelor superiorilor FOTO Telegram/ АЗОВ - Маріуполь

Comandantul regimentului Azov, Denis Prokopenko, a lansat un apel la evacuare din oțelăria Azovstal. El a menționat că apărătorii au executat ordinul comandamentului militar de a opri apărarea și de a salva viețile oamenilor.

Apelul a fost postat pe canalul Telegram al Regimentului Azov.

Prokopenko a vorbit despre succesele îndeplinirii cerințelor superiorilor.

„86 de zile de apărare a Mariupolului. Cea mai înaltă conducere militară a dat ordin de a apăra viața și sănătatea soldaților garnizoanei și de a opri apărarea orașului.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

În ciuda luptelor grele, a apărării îndârjite și a lipsei de provizii, am avut în vedere 3 aspecte, cele mai importante pentru noi, și anume: civili, răniți și morți.

Civilii au fost evacuați. Răniții grav au primit asistența necesară și au putut fi evacuați cu schimburi ulterioare și evacuare în teritoriul controlat de Ucraina

„În ceea ce privește eroii căzuți, procesul continuă și, sper, în viitorul apropiat rudele și întreaga Ucraina vor putea îngropa cu onoruri soldații căzuți”, a spus Prokopenko.

Pe 20 mai, serviciile de informații britanice au raportat că 1700 de luptători ucraineni au părăsit teritoriul Azovstal. Cu toate acestea, nu se știe câți militari ucraineni mai sunt pe teritoriul întreprinderii.

Pe 19 mai, Ministerul Apărării al Federației Ruse a anunțat retragerea a 1.730 de militari ucraineni din Azovstal. În Rusia, ei sunt considerați prizonieri de război.

În plus, comandantul adjunct al Regimentului Azov Sviatoslav Palamar a spus că comanda unității continuă să fie pe teritoriul întreprinderii . El a mai precizat că „este în desfășurare o anumită operațiune”, dar a refuzat să dezvăluie detaliile acesteia.

Mesajul transmis din închisoare de șeful galeriei Rapidului
Mesajul transmis din închisoare de șeful galeriei Rapidului
Liderul galeriei rapidiste, Liviu Ungurean, alias Bocciu, a fost arestat din cauza unui dosar legat de arme și materiale pirotehnice. Acesta se află după gratii, fiind arestat preventiv...
Cu ce surpriză s-a ales în parbriz o șoferiță din România după ce a parcat mașina: ”Ești frumoasă, dar...” FOTO
Cu ce surpriză s-a ales în parbriz o șoferiță din România după ce a parcat mașina: ”Ești frumoasă, dar...” FOTO
O imagine amuzantă surprinsă în traficul din România circulă pe rețelele sociale, o șoferiță alegându-se cu un mesaj neașteptat după ce și-a parcat mașina. Mai precis, este vorba...
#comandant, #regimentul azov, #mesaj, #succes , #Razboi Ucraina