Comasarea plănuită de PSD şi PNL, "o crimă împotriva democraţiei": "Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă doresc instaurarea partidului unic"

Miercuri, 21 Februarie 2024, ora 12:09
3572 citiri
Comasarea plănuită de PSD şi PNL, "o crimă împotriva democraţiei": "Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă doresc instaurarea partidului unic"
Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă negociază la sânge când să programeze alegerile din 2024 FOTO Hepta

Liderii PSD și PNL discută de mai multe săptămâni o strategie de manevrare a celor patru runde electorale programate în România în 2024 care să corespundă, în primul rând, intereselor strategice ale celor două formațiuni politice.

Ciolacu și Ciucă ar urma să anunțe în seara zilei de miercuri, 21 februarie, ce au hotărât cu privire la comasarea alegerilor. În prealabil, cele două părți negociază hălci electorale în spatele ușilor închise.

Liderul USR, Cătălin Drulă, a declarat miercuri că comasarea alegerilor pe care o propun PSD şi PNL este o crimă împotriva democraţiei iar ceea ce doresc Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă este instaurarea partidului unic în România.

El a anunţat că dreapta unită va avea candidaţi comuni la toate alegerile din acest an. Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a afirmat la rândul lui că vor apela la toate pârghiile legale şi constituţionale pe jcare le au la dispoziţie pentru a împiedica acest plan antidemocratic şi neconstituţional al coaliţiei de guvernare, iar Eugen Tomac a spus că PSD şi PNL se unesc ”de frică”.

”Comasarea pe care o propun PSD şi PNL este o crimă împotriva democraţiei româneşti. Ceea ce doresc Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă este instaurarea partidului unic în România, pentru că adevărata comasare este cea a PSD cu PNL. Astăzi, vorbim de fapt despre dispariţia PNL şi naşterea patidului unic PSD-PNL. Alianţa Dreapta unită se va opune acestui partid unic şi astăzi anunţ oficial că dreapta unită va avea candidaţi comuni la toate alegerile”, a spus Cătălin Drulă într-o conferinţă de presă comună cu Ludovic Orban şi Eugen Tomac.

El a mai arătat că ”Drepta unită se va opune şi o să bată strînga comasată PSD.PNL”.

”PNL a trădat electoratul de dreapta, a abandonat clasa de mijloc, antreprenorii care creează locuri de muncă în România (..) Drepta unită este pregătită să câştige alegerile, indiferent cum le vor organiza”, a mai spus liderul USR.

Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a afirmat la rândul lui că vor apela la toate pârghiile legale şi constituţionale pe jcare le au la dispoziţie pentru a împiedica acest plan antidemocratic şi neconstituţional.

”În cazul în care vor veni cu un proiect de lege, îl vom ataca la CCR, dacă vor emite ordonanţă de urgenţă vom sesiza Avocatul Poporului, singura instituţie care are capacitatea de a declanşa controlul constituţional în cadrul ordonanţelor de urgenţă. Vom ataca în instanţă atât ordonanţa, cât şi hotârârea care va fi emisă pentru stabilirea datelei alegerilor locale la altă dată decât este normal”, a declarat Orban.

”Acest atac sălbatic la adresa democraţiei ne revoltă şi ne îndeamnă să fim şi mai hotărâţi în obiectivele pe care ni le-am asumat. În timp ce PSD şi PNL îşi unesc destinele pentru veşnicie, în numele aşa-zisului interes al cetăţenilor, noi constatăm că, de fapt, acest lucru îl fac de frică”, a declarat şi liderul PMP, Eugen Tomac, în cadrul conferinţei de presă.

Quarterly Report - Editia 4

De ce își face AUR campanie cu Mihai Viteazul, Vlad Țepeș sau Ștefan cel Mare: ”Vorbim de o caracteristică a național-comunismului”
De ce își face AUR campanie cu Mihai Viteazul, Vlad Țepeș sau Ștefan cel Mare: ”Vorbim de o caracteristică a național-comunismului”
Partidul AUR s-a consacrat de-a lungul timpului prin folosirea de figuri istorice și scenete cu voievozi pentru a-și face mesajul auzit. Mihai Viteazul, Vlad Țepeș și Ștefan cel Mare apar...
Orice vot pentru extremiști scade relevanța României în PE
Orice vot pentru extremiști scade relevanța României în PE
Toate planurile despre viitorul Europei depind de cum se va vota la alegerile pentru PE. Candidați și oameni de afaceri au discutat despre oportunități și provocări, la invitația Camerei de...
#comasare alegeri 2024, #ciuca ciolacu, #Drula, #partidul unic , #comasare alegeri