Bode: Comasarea alegerilor în 2024 este în interesul românilor. Ce pericole vede secretarul general al PNL în lipsa acestei măsuri

Luni, 21 August 2023, ora 20:29
2551 citiri
Bode: Comasarea alegerilor în 2024 este în interesul românilor. Ce pericole vede secretarul general al PNL în lipsa acestei măsuri
Secretarul general al PNL vrea o lege pentru comasarea alegerilor FOTO Hepta

Secretarul general al PNL, Lucian Bode, a declarat luni într-o conferinţă de presă la Sălaj că este în interesul românilor ca alegerile din 2024 să fie comasate și că decizia, dacă va fi agreată în coaliție, trebuie să fie implementată la nivel de lege.

Fostul ministru de Interne a mai spus că nu își dorește ca alegerile să fie întâmpinate cu absenteism și lipsă de interes din partea românilor, din cauza organizării, lucru care ar putea favoriza formațiunile care vor "să ne scoată din Europa".

”Dacă această decizie politică este agreată în coaliţie, ea trebuie implementată la nivel de lege, publicată în Monitorul Oficial, cu un an înainte de alegeri. Avem alegerile europarlamentare, în iunie anul viitor, de regulă ele nu se comasează cu niciun fel de altfel de alegeri. Alegerile locale ar trebui să aibă loc în septembrie. Aşadar, dacă vrem să comasăm alegerile locale cu cele generale sau, ştiu eu, cu alegerile prezidenţiale, ce ar rezulta din analiza specialiștilor şi din decizia coaliţiei, acest lucru ar trebui să se întâmple la nivel de act normativ trecut prin cele două Camere ale Parlamentului şi promulgat de către preşedinte, cu rezerva şi unui atac la CCR, ceea ce ar prelungi o eventuală publicare în Monitorul Oficial”, a spus Lucian Bode despre comasarea alegerilor, anul viitor, propunere venită dinspre PNL.

Secretarul general al PNL a precizat că ”anul viitor va fi un an foarte complicat în primul rând pentru cetăţeni, pentru români, pentru electori”.

”De aceea am spus că dacă găsim toate înţelegerile şi mecanismele constituţionale şi agreăm un calendar, acest lucru trebuie să se implementeze cu un an înainte. Ar fi în interesul românilor să nu avem alegerile în iunie, campanie în mai-iunie, alegeri în septembrie, deci campanie în august-septembrie, alegeri în noiembrie, campanie în octombrie, alegeri în decembrie, campanie electorală în noiembrie., Imaginaţi-vă cum va arăta noul an electoral 2024 pentru funcţionarea optimă a statului şi evident pentru cei pe care îi invităm la vot, Nu mi-aş dori ca din acest număr mare de alegeri, se întâmplă o dată la 20 de ani să aibă loc toate alegerile în acelaşi an, să ne trezim cu un absenteism, lipsă de interes din partea românilor pentru aceste alegeri şi să câştige teren şi procente semnificative cei care doresc să ne scoată din Europa, din acordurile euroatlantice şi să trăim noi, în mintea lor, într-un paradis independent”, a arătat Bode, precizând că ”ar fi o mare eroare”.

”Sunt convins şi am încredere în capacitatea românilor de a vedea exact cine îşi doreşte bunăstarea acestui popor, iar coaliţia la guvernare, PNL-PSD, sunt convins că are capacitatea de a duce România înainte şi în mandatul lui Marcel Ciolacu şi în mandatul viitorului prim-ministru, 2024-2028, care va avea cred eu o coaliţie la guvernare tot PNL-PSD. Este puţin timp până la mijlocul lunii septembrie să parcurgem toate aceste etape constituţionale dar nu imposibil, dacă există voinţă politică”, a mai spus secretarul general al PNL, despre comasarea alegerilor în 2024.

Quarterly Report - Editia 4

De ce își face AUR campanie cu Mihai Viteazul, Vlad Țepeș sau Ștefan cel Mare: ”Vorbim de o caracteristică a național-comunismului”
De ce își face AUR campanie cu Mihai Viteazul, Vlad Țepeș sau Ștefan cel Mare: ”Vorbim de o caracteristică a național-comunismului”
Partidul AUR s-a consacrat de-a lungul timpului prin folosirea de figuri istorice și scenete cu voievozi pentru a-și face mesajul auzit. Mihai Viteazul, Vlad Țepeș și Ștefan cel Mare apar...
Orice vot pentru extremiști scade relevanța României în PE
Orice vot pentru extremiști scade relevanța României în PE
Toate planurile despre viitorul Europei depind de cum se va vota la alegerile pentru PE. Candidați și oameni de afaceri au discutat despre oportunități și provocări, la invitația Camerei de...
#comasare alegeri 2024, #lucian bode, #pnl comasare alegeri , #stiri politice