Sunt mai multe rânduri de alegeri un pericol de destabilizare? Economist: "Bulgarii au avut 5 rânduri de alegeri în 2 ani/ Au o creștere economică similară cu a României"

Miercuri, 21 Februarie 2024, ora 17:45
1106 citiri
Sunt mai multe rânduri de alegeri un pericol de destabilizare? Economist: "Bulgarii au avut 5 rânduri de alegeri în 2 ani/ Au o creștere economică similară cu a României"
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă FOTO Hepta

Economistul Bogdan Glăvan spune că argumentul adus de cele două partide din coaliție pentru comasarea alegerilor nu este justificat, fapt confirmat de alegerile din țări cu o situație similară cu a României, precum Bulgaria.

"După ce luni de zile au declarat că românii nu consideră importantă comasarea alegerilor, că nimeni nu l-a 'oprit pe stradă să-l întrebe despre comasare' (Ciolacu), ba chiar făceau mișto pe tema asta 'Aștept cu groază propunerea vreunui deștept să facem alegerile din 100 în 100 de ani' (Tudose), ei bine Tudose s-a întors cu 180 de grade și acum mărturisește că cetățenii vor comasarea:

”Așteptam o cercetare sociologică despre ce doresc românii. A sosit azi-noapte. Mai mult de 60% din români doresc comasarea și o majoritate chiar mai mare doresc o continuitate a guvernării”. În aripa galbenă a neo-feseniștilor (neo-FSN), aceeași impostură", scrie economistul pe Facebook.

Bogdan Glăvan este de părere că această comasare nu va avea ca efect evitarea unor cheltuieli, ci din contră, va fi mai costisitoare.

"După ce pe 11 ianuarie au votat în unanimitate să meargă pe liste proprii în alegeri, acum s-au răzgândit. Adevărul este că nu cetățenii doresc comasarea. Este aberant să organizezi alegeri pentru primărie cu 4 luni înainte de expirarea mandatului, fapt care va duce la o risipă de bani și la haos în administrație, deoarece primarii care își vor pierde mandatul vor face totul ca până în septembrie să lase prăpăd în urma lor."

Care ar fi motivele reale pentru care se dorește comasarea?

Bogdan Glăvan este de părere că românii au asistat la un joc între cele două partide care au urmărit doar să adune cât mai mult capital politic.

"Au încercat ei din răsputeri să îi manipuleze pe români, să aplice modelul german, cum zicea Ciolacu, să meargă separat în alegeri ”și apoi să pună în același coș”, adică să pretindă că sunt diferiți, dar apoi să se pupe la guvernare, însă prosteala asta nu mai păcălește pe nimeni.

Decizia neofeseniștilor de a merge pe liste comune stabilește definitiv:

1. eșecul lor în a păcăli electoratul în privința a ce reprezintă ei, de fapt. Românii au înțeles că sunt unul și același lucru. Ai votat PNL? Ai luat țeapă! Ai primit PSD. Ai primit taxe și inflație. O să primești și impozitare progresivă și multe alte șuturi, dar după alegeri.

2. scăderea masivă în încrederea publicului, care face ca nici unul din cele două partide să nu-și mai atingă nici măcar un barem minimal de performanță la viitoarele alegeri.

În consecință, jucarea teatrului și menținerea lor separată a devenit inutilă, ba chiar contraproductivă.

Au decis, prin urmare, să se unească oficial și să încerce ultima carte: 'Votați cu noi ca să nu destabilizați țara!”

În fața acestei cacealmale, românii ar putea răsturna masa: bulgarii au avut 5 rânduri de alegeri în 2 ani și nu doar că nu au destabilizat Bulgaria, dar Bulgaria are o creștere economică similară cu a României "stabilizate" de Iohannis și, bonus, inflație mai mică.", scrie profesorul de economie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Liberalul care a trecut la PSD alături de 500 de colegi: ”Mulțumesc pentru deschiderea și energia cu care ne-a întâmpinat”
Liberalul care a trecut la PSD alături de 500 de colegi: ”Mulțumesc pentru deschiderea și energia cu care ne-a întâmpinat”
Raul Ambruş, preşedintele Partidului Liberal Timiş, a decis să treacă la PSD Timişoara alături de peste 500 de colegi şi să susţînă candidatura lui Alfred Simonis pentru funcţia de...
Surpriza pe care Dreapta Unită o poate face la alegeri și cum îi avantajează asocierea PNL-PSD: “Are un culoar și există alegători PNL nemulțumiți”
Surpriza pe care Dreapta Unită o poate face la alegeri și cum îi avantajează asocierea PNL-PSD: “Are un culoar și există alegători PNL nemulțumiți”
Alianța Dreapta Unită (ADU), formată din USR, PMP și Forța Dreptei, a început să crească în sondaje de la formarea ei, ajungând chiar să surclaseze AUR în unele dintre sondaje....
#comasare alegeri, #PNL, #PSD , #comasare alegeri