Redeschiderea unui mare combinat românesc, blocată în instanță. Umbrărescu așteaptă decizia finală

Luni, 10 Iunie 2024, ora 18:30
3349 citiri
Redeschiderea unui mare combinat românesc, blocată în instanță. Umbrărescu așteaptă decizia finală
Familia Umbrărescu încearcă să preia combinatul Oțelul Roșu, dar actualii proprietari au mers în instanță FOTO ilustrativă Pexels

Redeschiderea combinatului siderurgic Oțelu Roșu din județul Caraș-Severin, anunțată chiar de premierul Marcel Ciolacu în urmă cu două săptămâni, ar putea fi întârziată. O companie controlată de familia Umbrărescu poate afla pe 20 iunie dacă poate prelua datoriile societății insolvente care deține în prezent activele uzinei.

În luna februarie, presa locală scria despre cum familia Umbrărescu, cea care deține o cotă importantă din piața construcțiilor din România, a cumpărat de la Fisc cea mai mare parte a datoriilor companiei Laminorul Danube Metallurgical Enterprise SRL. Aceasta din urmă este proprietara combinatului. Creanța preluată de firma Eco Wind Power SRL era de 123 de milioane de lei, pentru care compania controlată de familia Umbrărescu ar fi plătit 12 milioane de euro, conform presei locale.

La finalul lunii mai, premierul Marcel Ciolacu a anunțat oficial planul de redeschidere a combinatului Oțelu Roșu, spunând că familia Umbrărescu va investi peste 300 de milioane de euro.

"Acum (muncitorii care au lucrat la combinat - n.r.) sunt încrezători că vor auzi din nou sunetele de la cuptoare! Mi-au povestit cât de mare le-a fost bucuria când au aflat că un român a preluat combinatul pentru a-l redeschide, nu pentru a-l arunca la fier vechi ca foştii proprietari", a spus prim-ministrul la acea vreme.

Laminorul Danube a contestat în instanță preluarea creanței de la Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF). Termenul afișat pe site-ul Tribunalului Caraș Severin este 20 iunie. În același timp, aceeași companie, care se afla în procedură de faliment, a obținut în aprilie în fața aceleiași instanțe de judecată prelungirea cu 30 de zile a depunerii unui plan de reorganizare. Tribunalul a dat un termen intermediar la 11 iulie în această speță.

Planul de reorganizare ar urma să fie supus votului adunării creditorilor în această săptămână, scrie Profit.ro luni, 10 iunie.

Cum se poate reseta Google Wallet pe un dispozitiv Android. Tutorial rapid, fără dureri de cap
Cum se poate reseta Google Wallet pe un dispozitiv Android. Tutorial rapid, fără dureri de cap
Google Wallet este una dintre aplicațiile preferate de mulți utilizatori pentru achiziții rapide și sigure, fie că este vorba de cumpărături la supermarket sau bilete la concert. Totuși,...
LeTV revine pe piață cu noul model 4G: L10. Ce știe să facă smartphone-ul
LeTV revine pe piață cu noul model 4G: L10. Ce știe să facă smartphone-ul
După o lungă perioadă de absență, producătorul chinez de telefoane LeTV revine pe piață cu un nou model 4G, denumit L10. Acest dispozitiv seamănă izbitor cu seria iPhone 15 Pro și are o...
#combinat siderurgic, #Otelu Rosu, #Otelu Rosu inchidere, #Dorinel Umbrarescu, #otel, #otelarie , #stiri economice
  1. Cum se poate reseta Google Wallet pe un dispozitiv Android. Tutorial rapid, fără dureri de cap
  2. LeTV revine pe piață cu noul model 4G: L10. Ce știe să facă smartphone-ul
  3. Google integrează inteligența artificială Gemini în Gmail. Cum îi va ajuta pe utilizatori
  4. Scene erotice pe pagina de Facebook a unei mănăstiri din Bucovina. Hackerii au preluat ”controlul” FOTO +18
  5. Endoscopie acasă, fără durere și gata în doar câteva minute. A apărut roboțelul care pot fi înghițit de pacienți
  6. Banii trimiși acasă de diaspora la nivel global au crescut de șapte ori în ultimii 20 de ani. Ce țări au încasat cele mai mari remitențe
  7. Care sunt cele mai frecvente defecțiuni ale mașinilor. Topul întocmit în urma răspunsurilor mecanicilor auto
  8. Profituri în creștere pentru comercianți. Anul 2024, marcat de un avans în cifre
  9. Job-ul pentru care ești plătit ca-n Occident, în România. Domeniul încă merge „ca uns"
  10. Peter de Boer (DN Agrar) la Quarterly Report: ”Suntem cel mai mare producător de lapte de vacă din România”