Ce se întâmplă dacă cea mai mare cometă lovește Pământul? Descoperire recentă a astronomilor VIDEO

Miercuri, 20 Aprilie 2022, ora 02:03
7314 citiri
Ce se întâmplă dacă cea mai mare cometă lovește Pământul? Descoperire recentă a astronomilor VIDEO
Impactul unei comete asupra pământului ar fi catastrofal FOTO: Big Think

Oamenii de știință de la NASA au descoperit recent din informațiile primite de la telescopul spațial Hubble, cea mai mare cometă observată vreodată în univers, care are diametrul de aproximtiv 119 kilometri. Dacă acest corp extraterestru gigantic ar lovi Pământul, atunci fără îndoială ar veni sfârșitul lumii, dispărând viața de pe planeta noastră.

Cometa denumită Bernardinelli-Bernstein are cel mai mare nucleu cunoscut de omenire până acum, ea provenind din Norul Oort. Pentru comparație să amintim că asteroidul care a intrat în coliziune cu Terra, în urmă cu 66 de milioane de ani, și a dus la dispariția dinozaurilor a avut lățimea de doar 5 kilometri, potrivit Big Think.

Cometa Bernardinelli-Nernstein deține recordul referitor la corpurile spațiale, așa cum a rezultat din ultimele date primite de NASA de la telescopul Hubble. Chiar dacă are o densitate mai mică (de doar 0,6 grame pe centimetru cub) față de un meteorit sau asteroid, cometa are o dimensiune gigantică.

Misterul unui obiect extraterestru căzut pe Pământ: Documente declasificate ale SUA confirmă evenimentul VIDEO

Dacă cometa Bernardinelli-Bernstein ar lovi Pământul, este foarte rezonabil să vină sfârșitul Pământului ca ”planetă vie”, iar efectul s-ar traduce prin dispariția oricărei forme de viață, potrivit experților.

Pământul ar putea deveni o lume aproape fără aer sau ar putea pierde aproape toată apa de la suprafața sa. Ne-am întoarce cu un milion de ani în urmă după un asemenea impact, iar întreaga geografie a planetei noastre ar fi de nerecunoscut.

Lichidul minune ce stochează energia solară timp de 18 ani: Descoperire uimitoare a cercetătorilor din Suedia VIDEO

Din fericire, în timpul trecerii sale prin Sistemul Solar, cometa Bernardinelli-Bernstein recent descoperită nu se va apropia de Pământ, ci va călători spre orbita lui Saturn, pe care o va atinge în anul 2031.

#cometa Pamant, #cea mai mare cometa, #cometa NASA, #descoperire NASA, #cometa spatiu, #impact Pamant , #fenomen