Ingredient folosit inclusiv în alimentele pentru copii, cancerigen în doze mari. Reguli noi pentru utilizare în țările UE

Vineri, 03 Martie 2023, ora 22:05
2748 citiri
Ingredient folosit inclusiv în alimentele pentru copii, cancerigen în doze mari. Reguli noi pentru utilizare în țările UE
Sediul Comisiei Europene

Comisia Europeană a adoptat noi reguli pentru a reducere prezenţa arsenicului în mai multe alimente și sucuri, ca măsură de combatere a cancerului.

Măsura vine ca urmare a unui raport ştiinţific din 2021 al Autorităţii Europene pentru Siguranţă Alimentară.

Măsura va reduce în special concentraţia permisă de arsenic anorganic în orezul alb, dar, în același timp, vor fi stabilite noi limite pentru arsenic în multe alimente pe bază de orez, lapte şi alte alimente pentru bebeluşi, sucuri de fructe şi sare, a anunţat, vineri, Comisia Europeană într-un comunicat.

Adoptarea unor niveluri maxime mai coborâte marchează un alt pas important în îndeplinirea obiectivelor Planului European de Luptă împotriva Cancerului pentru limitarea sau eliminarea riscului cancerigen asociat substanţelor chimice în alimente”, se arată în textul citat de EFE.

Luăm astăzi măsuri suplimentare pentru reducerea şi mai mult a riscului de expunere la un contaminant cancerigen din lanţul nostru alimentar”, a declarat comisarul european pentru sănătate, Stella Kyriakides.

Ea susţine că noile norme „sunt o dovadă în plus că standardele de securitate alimentară în UE continuă să fie cele mai înalte din lume”.

#Comisia Europeana, #arsenic, #alimente, #suc , #Comisia Europeana
Comentarii