Comoară unicat descoperită în ocean: Tezaur spaniol de neprețuit din urmă cu 366 de ani VIDEO

Miercuri, 03 August 2022, ora 02:17
18112 citiri
Comoară unicat descoperită în ocean: Tezaur spaniol de neprețuit din urmă cu 366 de ani VIDEO
Comoară descoperită pe o epavă spaniolă din secolul al XVII-lea FOTO: Guardian

O expediție efectuată de compania de cercetări subacvative Allen Exploration a dezvăluit o comoară unicat aflată pe fundul Oceanului Atlantic, într-o epavă legendară din secolul al XVII-lea. Nava galion spaniolă denumită ”Nuestra Senora de las Maravillas” s-a scufundat în nordul insulelor Bahamas în 4 ianuarie 1656 și transporta un tezaur pentru regalitate, venind din Cuba.

Scafandrii au scos la iveală multe obiecte din aur și monede, care au zăcut în adâncuri de 366 de ani, potrivit Daily Mail.

Vasul spaniol s-a scufundat rapid în apele Oceanului Atlantic, după ce s-a ciocnit de nava amiral și a lovit un recif, ducând la moartea a 600 de oameni. O parte a comorii sale, aproximativ 3,5 milioane de obiecte din 8 milioane au fost salvate până în anul 1990, dar eforturile recente ale exploratorilor, care au folosit tehnologia modernă, au descoperit artefacte prețioase.

Semnal de alarmă tras de medicii europeni: Ceva din aer ne înnebunește VIDEO

Comoara a inclus obiecte din aur și argint, monede, borcane spaniole de măsline, porțelanuri chinezești. Printre cele mai importante se numără trei lanțuri de aur (unul dintre ele are 887 de grame de aur), precum și patru pandantive purtate de membrii Ordinului sacru de Santiago, o grupare religioasă de cavaleri implicată în comerțul maritim spaniol.

Toate aceste descoperiri sunt unice printre cele trei milioane de epave din întreaga lume, potrivit experților. Toate obiectele prețioase scoase de pe epava navei spaniole scufundate în anul 1656 vor fi expuse pentru prima dată la un nou muzeu din Bahamas, începând de săptămâna viitoare.

Fenomen inexplicabil, Pământul accelerează rotația: Efectele pot fi devastatoare pentru întreaga lume din cauza unei secunde VIDEO

”Nava Maravillas este o parte emblematică a istoriei maritime a Bahamasului. Suntem încântați că suntem autorizați de guvernul din Bahamas pentru a explora Maravillas, în mod științific și de a împărtăși toate minunile sale cu toată lumea, în primul muzeu maritim din Bahamas”, a spus Carl Allen, fondatorul companiei de cercetări subacvatice Allen Exploration.

Nava a avut 891 de tone și făcea parte din flota Tierra Firme care se îndrepta spre Spania de la Havana, Cuba, încărcată cu multe comori regale și private.

Cum va arăta lumea în 2050: 20 de lucruri extraordinare din viitor VIDEO

Eveniment Quarterly Report

Nicușor Dan susține că a găsit datorii de miliarde de lei la Primăria Capitalei. Gabrielei Firea: ”Marota transformată 100% în minciună”
Nicușor Dan susține că a găsit datorii de miliarde de lei la Primăria Capitalei. Gabrielei Firea: ”Marota transformată 100% în minciună”
Primarul Capitalei, Nicușor Dan, o acuză pe Gabriela Firea că i-a lăsat conturile pe minus cu miliarde de lei. Pe de altă parte, În schimb, Gabriela Firea susține că edilul prezintă doar...
Vâlceanu (PNL): Măsurile fiscale asumate de Guvern vor sărăci românii și vor distruge economia
Vâlceanu (PNL): Măsurile fiscale asumate de Guvern vor sărăci românii și vor distruge economia
Deputatul liberal Dan Vîlceanu, fost ministru al Finanţelor, a criticat vineri, 29 septembrie, măsurile fiscale pe care Guvernul și-a angajat răspunderea în fața Parlamentului. Acesta...
#comoara aur, #descoperire, #epava, #bahamas, #Oceanul Atlantic, #galion spaniol, #tezaur aur, #nava spaniola , #descoperire