Descoperire care rescrie istoria: Comori imense de acum 2.000 de ani găsite în Italia

Vineri, 11 Noiembrie 2022, ora 01:43
6807 citiri
Descoperire care rescrie istoria: Comori imense de acum 2.000 de ani găsite în Italia
Statui din bronz de acum 2000 de ani descoperite în Italia FOTO: Daily Mail

Un grup de oameni de știință a anunțat că a făcut o descoperire excepțională, care va rescrie istoria, după ce a găsit peste 24 de obiecte valoroase în Italia.

”Sunt comori imense și unice”, a declarat noul ministru al Culturii de la Roma, Gennaro Sangiuliano, după ce s-au dezgropat mai mult de două duzini de statui din bronz, vechi de peste 2.000 de ani la Toscana.

Experții spun că descoperirile care datează de acum 2 milenii, ar rescrie istoria Italiei din perioada cuprinsă între civilizația etruscă și ascensiunea Imperiului Roman, potrivit Daily Mail.

Civilizația etruscă a controlat Italia timp de secole înainte de formarea Imperiului Roman, dar și-a pierdut toată puterea în jurul secolului II î.Hr. și secolului I d.Hr. Însă, statuile descoperite sugerează că grupurile de oameni trăiau în armonie chiar dacă erau în război.

Secretul ascuns sub gheața din Antarctica de mult timp: O rețea uriașă de 460 de kilometri descoperită VIDEO

Bronzurile, inclusiv reprezentări ale lui Apollo și Igea, zeul și zeița sănătății grecești antice, poartă atât inscripții etrusce, cât și latine. Statuile de bronz perfect conservate, modelate în urmă cu 2.000 de ani, au fost scoase din băile termale antice din Toscana, Italia, într-o nouă descoperire care „va rescrie istoria” despre tranziția de la civilizația etrusca la Imperiul Roman.

Mulțimea de artefacte sugerează că, în timp ce etruscii și romanii au fost implicați în conflict între secolul al II-lea î.Hr. și secolul I d.Hr., grupurile care trăiau în această zonă s-au rugat împreună zeităților din sanctuarul sacru. Noul ministru italian al Culturii, Gennaro Sangiuliano, le descrie drept „o descoperire excepțională pentru Italia” și „comori imense și unice”.

Cea mai mare parte a civilizației etrusce a migrat în Italia în vestul Anatoliei și în ceea ce este acum Turcia cu aproximativ 2.500 de ani în urmă - cu aproape 500 de ani înainte ca Imperiul Roman să ia naștere. În timp ce se aflau în Italia, etruscii au controlat majoritatea regiunilor de nord și de sud, devenind o putere comercială în Marea Mediterană.

Dovezile descoperite de experți sunt alarmante: O mâncare foarte populară azi duce la moarte prematură

Au început să-și piardă locul odată ce grecii au preluat controlul asupra Siciliei, care a fost urmată la scurt timp de Imperiul Roman în anul 27 î.Hr., care a început să se răspândească în întreaga regiune.

Imperiul Roman a început să cucerească orașele etrusce unul câte unul, distrugând în același timp orice dovadă că a existat - este foarte rar să găsești artefacte din civilizația etruscă.

„Această posibilitate de a rescrie relația și dialectica dintre etrusci și romani este o oportunitate excepțională”, a spus Jacopo Tabolii, care a coordonat săpăturile de la Toscana, de la Universitatea Siena.

EURO 2024: Lamine Yamal, noul superstar al fotbalului! Tânărul de 16 ani care studiază în cantonamentul naționalei "l-a lăsat mască" și pe regele Spaniei
EURO 2024: Lamine Yamal, noul superstar al fotbalului! Tânărul de 16 ani care studiază în cantonamentul naționalei "l-a lăsat mască" și pe regele Spaniei
Lamine Yamal (16 ani) a reușit încă o performanță remarcabilă în victoria Spaniei contra Italiei. Regele Felipe l-a felicitat în vestiar. Echipa naţională a Spaniei a învins joi...
Un muncitor a fost lăsat să moară pe marginea drumului de către șeful său. El își pierduse un braț FOTO/VIDEO
Un muncitor a fost lăsat să moară pe marginea drumului de către șeful său. El își pierduse un braț FOTO/VIDEO
Un indian în vârstă de 31 de ani a murit după ce a fost abandonat pe marginea drumului de către șeful lui, după ce acesta și-a pierdut un braț la locul de muncă. Victima suferise un...
#comori, #Italia, #statui, #descoperire arheologica, #statui bronz alama, #descoperire italia, #civilizatia etrusca, #Imperiul Roman , #descoperire
  1. Cel mai urât câine din lume i-a adus stăpânei 5.000 de dolari. De câte ori a concurat pentru acest titlu VIDEO
  2. Șase cauze ale creșterii prețurilor la medicamente
  3. Anunț teribil: muzicianul Florin Decuseară a murit la doar 46 de ani. Cauza decesului
  4. Horoscop zilnic. Sâmbătă, 22 iunie. Zodia care ar putea câștiga niște bani
  5. Bancul zilei: Ce lucruri își iau unii români când merg în concediu în Grecia
  6. Cum să-ți ajuți copilul să se hidrateze pe timp de caniculă
  7. Ai intoleranță la lactoză sau ești vegan? Cum să prepari înghețata perfectă
  8. Endodont în București: Grisa Vartolomei - expertiză și precizie
  9. Sacou versus geacă pentru bărbați: Ce se poartă vara aceasta și cu ce ocazii
  10. Românul care și-a cumpărat mașina la care visa din copilărie, iar acum nu mai reușește să o vândă. "Am fost conștient ca nu orice nebun și-o ia"