O nouă companie aeriană a fost autorizată în România. Va opera curse interne între marile orașe și zboruri charter

Joi, 07 Iulie 2022, ora 17:03
8146 citiri
O nouă companie aeriană a fost autorizată în România. Va opera curse interne între marile orașe și zboruri charter
Prima aeronavă AirConnect a ajuns pe Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa FOTO news.ro

O nouă companie aeriană va opera curse interne şi zboruri tip charter se lansează pe piaţa din România.

Prima aeronavă a companiei intitulate AirConnect a ajuns joi, 7 iulie, pe Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa. Flota companiei se va mări, ȋn august, cu încă un ATR 72-600, iar anul viitor cu alte două aeronave. Din toamnă, AirConnect va lansa zborurile interne.

”Peste 7.000 de zboruri au avut ȋntârzieri sau au fost anulate, anul acesta, pe aeroportul Otopeni, potrivit Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti. Astfel de situaţii sunt tot mai ȋntâlnite ȋn ultimele luni, odată cu ȋnceperea sezonului vacanţelor, din cauza lipsei de personal şi a problemelor cu rotaţia aeronavelor. Ȋn acest context, pe piaţa din România, se lansează o nouă companie aeriană, ce va opera curse interne şi zboruri tip charter”, a anunţat compania.

Prima aeronavă AirConnect a ajuns pe Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa

"Poate nu ȋntâmplător, AirConnect ȋşi face apariţia ȋntr-un context dificil pentru piaţa aviatică din Europa, respectiv din România. Suntem o echipă de profesionişti, cu experienţă relevantă ȋn domeniul aviaţiei şi, cu siguranţă, vom ajunge un jucător important ȋn industrie. Mizăm pe servicii de calitate, la preţuri accesibile, pentru a deveni prima opţiune de călătorie a turiştilor, pe segmentul de zboruri regionale", a declarat Tudor Constantinescu, directorul general AirConnect.

Până la finalul lunii iulie, aeronava ATR 72-600 a AirConnect, cu o configuraţie de 68 de locuri, va ȋncepe să opereze zboruri charter către Grecia, Turcia, Bulgaria şi Egipt. Compania are deja semnate contracte cu touroperatori precum Karpaten Turism, Dertour, Cocktail Holidays, AeroVacanţe.

Flota companiei se va mări, ȋn august 2022, cu încă un ATR 72-600, iar anul viitor cu alte două aeronave. Din toamnă, AirConnect va lansa zborurile interne, ce vor conecta aeroporturile regionale cu hub-urile din proximitate. Primele oraşe din România vizate sunt Bucureşti, Oradea, Arad, Timişoara, Craiova, Târgu Mureş, Sibiu şi Baia Mare.

”Fondatorii AirConnect au mizat pe aeronave ATR 72-600, pentru că reprezintă cea mai eficientă soluţie regională din punct de vedere al consumului de combustibil, datorită structurii uşoare, vitezei optimizate şi motorului conceput pentru sectoare scurte. Aceste caracteristici conduc la costuri de operare mai scăzute, dar şi la diminuarea emisiilor de CO2. Aeronavele oferă un confort optim pasagerilor, cu un zgomot redus ȋn interior, presiune plăcută ȋn timpul zborului şi o lăţime de aproape 50 cm între cotiere”, precizează compania.

AirConnect este o companie aeriană românească, ȋnfiinţată ȋn 2022, cu obiectivul de a opera curse interne şi zboruri de tip charter. Flora AirConnect include, ȋn primul an de activitate, două aeronave ATR 72-600, iar ȋn 2023, va ajunge la patru. Compania ȋşi propune să devină lider de piaţă pe segmentul de zboruri regionale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

În România ”nu există un risc de flux masiv de migranţi ilegali”. Ministrul de Interne anunță că suntem gata să ne alăturăm zonei Schengen
În România ”nu există un risc de flux masiv de migranţi ilegali”. Ministrul de Interne anunță că suntem gata să ne alăturăm zonei Schengen
Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a afirmat, joi, că, de la începutul acestui an, s-au înregistrat 3.200 de tentative de trecere ilegală a frontierei româneşti, ceea ce demonstrează...
România joacă în Ungaria la Campionatul European. Adversarele din grupă după tragerea la sorți
România joacă în Ungaria la Campionatul European. Adversarele din grupă după tragerea la sorți
Naţionala de handbal feminin a României va evolua în grupa B, la Debrecen, la Campionatul European din 2024, cu reprezentativele Muntenegru, Cehia şi Serbia, potrivit tragerii la sorţi de joi,...
#companie aeriana, #romaneasca, #avioane, #curse interne, #zboruri, #charter, #Romania , #aeroport
Comentarii