Occidentul îi mai dă o lovitură lui Putin: 36 de miliarde de dolari au ieșit din Rusia

Marti, 30 Mai 2023, ora 01:02
3363 citiri
Occidentul îi mai dă o lovitură lui Putin: 36 de miliarde de dolari au ieșit din Rusia
McDonalds a plecat din Rusia după începerea războiului din Ucraina FOTO / US News

Potrivit informațiilor publicate de economiștii de la Universitatea Yale din SUA, peste 1.000 de companii străine și-au redus activitățile, au închis sau au părăsit Rusia.

Acum, ultimele date anunțate luni, 29 mai 2023, de către Banca Centrală de la Moscova arată că investitorii străini din Rusia au retras 36 de miliarde de dolari, după ce și-au vândut afacerile din această țară.

Statistica consemnează că investitorii străini care au părăsit Rusia între martie 2022 și martie 2023 au retras din țară 36 de miliarde de dolari, potrivit Reuters.

Sute dintre cele mai mari companii din lume și-au încheiat afacerile sau și-au redus operațiunile din Rusia ca răspuns la invazia Ucrainei de către Moscova din februarie 2022.

Putin susține că Ucraina nu a existat în istorie: ”Nu este o țară reală, iată documentul”, dar a omis ceva VIDEO

Săptămâna trecută, Banca Centrală a Rusiei a minimizat impactul ieșirilor de companii străine, spunând că aproximativ 200 de tranzacții de vânzare au fost încheiate în perioada martie 2022-23, cu doar 20% implicând vânzări mari de active, cele de peste 100 de milioane de dolari.

De când a început invazia lui Putin în Ucraina, acum peste 15 luni, peste 1.000 de companii occidentale au anunțat public că își reduc voluntar operațiunile de la Moscova sau pleacă din țară. Însă au existat și unele firme care și-au continuat afacerile din Rusia, conform experților de la Universitatea Yale din Statele Unite, care au ținut evidența acestora.

Lista acestor firme străine este actualizată continuu de Jeffrey Sonnenfeld și echipa sa de experți, cercetători și studenți de la Yale Chief Executive Leadership Institute pentru a reflecta noile anunțuri din partea companiilor, pe cât este posibil.

Un stat din America de Nord ia o măsură surprinzătoare: Acceptă plata cu ruble rusești în magazine și restaurante

Lista companiilor străine occidentale care au părăsit Rusia cuprinde, după ultima actualizare din 24 mai 2023, numai puțin de 523 de nume. Aceasta cuprinde firme mari din Statele Unite, precum American Airlines, Cisco, Dell, Delloitte, Delta Air Lines, Exxon Mobile, Ford, HP Inc., IBM, McDonald’s, Nasdaq, Netflix, Nike, PxC, Uber, United Airliens.

Din Marea Britanie - British Petroleum, Imperial Brands, Intercontinental Hotels, Lloyd’s, London Stock Exchane, Shell, Vodafone, Germania - Adidas, BASF, Deutsche Bank, Deutsche Telekom, Henkel, Lufthansa, MAN, Mercedes-Benz, Siemens, Starbucks, TUI, Vaillant, Țările de Jos -Aegon, Elveția -CERN.

Însă există peste 1.300 de firme occidentale care își continuă încă afacerile din Rusia, precum Leroy Merlin, Pepsi, Auchan, Metro, Nestle, P&G, Raiffeisen Bank, Unilever, L’Oreal, Intesa Sanpaolo, Teva, Berlin-Chemie, Glaxo Smith Kline, Parmalat, Selgros, Ariston, Orange, potrivit Leave Russia.

Eveniment Quarterly Report

Sorin Grindeanu a trimis corpul de control să verifice contractul pentru modernizarea Gării de Nord: ”Este o rușine națională”
Sorin Grindeanu a trimis corpul de control să verifice contractul pentru modernizarea Gării de Nord: ”Este o rușine națională”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat luni, 2 octombrie, că modul în care arată Gara de Nord din Capitală este ”o rușine națională”. El a precizat că le-a cerut...
Cine este Dragoș Benea, urmașul lui Buzatu de la PSD Vaslui. Europarlamentar cu activitate modestă dar cu avere uriașă
Cine este Dragoș Benea, urmașul lui Buzatu de la PSD Vaslui. Europarlamentar cu activitate modestă dar cu avere uriașă
Europarlamentarul și președintele PSD Bacău Dragoș Benea a fost numit noul coordonator al organizației județene a PSD Vaslui după ce fostul lider al filialei, Dumitru Buzatu, a fost arestat...
#companii straine Rusia, #firme straine retrase rusia, #Rusia sanctiuni, #Rusia sanctiuni SUA, #Rusia sanctiuni Occident , #Razboi Ucraina