Complot dejucat ce viza uciderea lui Zelenski și Budanov. Colonei ucraineni racolați de serviciile speciale ale Rusiei

Luni, 27 Mai 2024, ora 16:55
9673 citiri
Complot dejucat ce viza uciderea lui Zelenski și Budanov. Colonei ucraineni racolați de serviciile speciale ale Rusiei
Kirol Budanov și Volodimir Zelenski FOTO X

Timp de două luni, ofițerii SBU (Serviciul de Securitate al Ucrainei) au monitorizat îndeaproape acțiunile a doi colonei din sistem care au fost recrutați de serviciile speciale ruse.

Aceștia plănuiau să-l omoare pe Budanov, șeful spionajului militar ucrainean, în timpul unui atac cu rachete al Rusiei asupra Kievului, relatează sursa The Times.

Serviciile de informații ucrainene au monitorizat îndeaproape făptașii și o terță persoană. Suspecții s-au înarmat cu drone kamikaze, mine antipersonal și un lansator de grenade pentru a comite crima.

Potrivit datelor preliminare, colonelul Guk a fost recrutat de FSB (Serviciul rus de Securitate) în 2014. El a fost cel care mai târziu a recrutat un alt colonel pe nume Derkach.

De asemenea, a transmis toate informațiile ofițerilor FSB. Folosind cele mai noi tehnologii de supraveghere, ofițerii SBU au reușit să intercepteze conversația dintre curator și executori.

Suspecții au fost reținuți de o echipă de intervenție rapidă, pentru ca niciunul dintre participanții la conspirație să nu transmită informații altuia și să nu părăsească țara.

Ofițerii de securitate ai SBU s-au îmbrăcat în uniforme de poliție și i-au așteptat pe inculpați la un punct de control vamal. Prima persoană implicată în dosar a fost reținută foarte repede. Al doilea suspect a încercat chiar să fugă de la fața locului, dar a fost prins și arestat.

Au fost efectuate percheziții la locul lor de reședință și ambii suspecți au mărturisit totul. Rutele de deplasare ale Zelensky au fost găsite pe telefoanele lor. Coloneii au recunoscut, de asemenea, că, la începutul războiului, Kremlinul a încercat să-l ia prizonier pe Zelenski.

Chiar în primele zile ale războiului, unul dintre agenți a chemat tot personalul de securitate să depună armele, deoarece inamicul era deja lângă Kiev.

Guk s-a născut în Federația Rusă, așa că a trecut fără probleme de partea Kremlinului. Agentul a primit lunar 3 mii de dolari din Federația Rusă. Al doilea suspect, Derkach, a decis să treacă de partea rusă numai de dragul banilor.

Experții scriu că favoritul lui Putin, Serghei Korolev, este considerat noul strateg din FSB. El strânge constant informații pentru Putin despre toți politicienii Federației Ruse. Korolev s-a născut în Kazahstan.

În total, de la începutul războiului, ofițerii SBU au reușit să deconspire aproximativ 2,5 mii de agenți FSB.

Reuniune de pace: sprijin diplomatic și boicot politic
Reuniune de pace: sprijin diplomatic și boicot politic
Numeroase țări au sprijinit apelul de pace al Ucrainei la reuniunea din Elveția. Dar Brazilia, India și Africa de Sud s-au numărat printre ţările care au evitat să semneze o declaraţie...
Putin ar putea participa la negocierile de pace din Elveția fără a fi arestat, în ciuda mandatului emis de Curtea Penală Internațională
Putin ar putea participa la negocierile de pace din Elveția fără a fi arestat, în ciuda mandatului emis de Curtea Penală Internațională
Președinta Elveției, Viola Amherd, a declarat duminică, 16 iunie, că preşedintele rus Vladimir Putin se va putea deplasa în Elveţia pentru a participa la ipoteticele negocieri fără a fi...
#complot rusia, #dejucat, #asasinare, #Volodimir Zelenski, #Kirilo Budanov, #razboi Rusia Ucraina , #Razboi Ucraina
  1. Țara din Uniunea Europeană care anunță că refuză să o susțină pe Ursula von der Leyen la șefia Comisiei Europene
  2. Orașul mare din România unde jumătate dintre locuitori rămân fără apă potabilă pentru o zi
  3. Accident cu 5 mașini și 18 victime, dintre care zece copii, pe un drum din Constanța. A fost chemat elicopterul SMURD FOTO VIDEO
  4. Ce doi răniți din explozia de la Dedeman din Botoșani care au fost aduși la Floreasca respiră singuri. ”Au o evoluție lent favorabilă”
  5. Cod galben și portocaliu de caniculă. Valul de căldură aduce și nopți cu temperaturi sufocante. Care sunt zonele afectate
  6. Decizie în Dosarul Revoluției. „Faptele nu se prescriu”. Ce trebuie să facă procurorii 
  7. Siguranța online pe timpul vacanței. Sfaturile esențiale pentru călătorii români în concediu
  8. Zeci de soldați din Coreea de Nord au intrat în zona demilitarizată de la granița spre Sud. Mai mulți au fost răniți și uciși
  9. Jandarm, arestat preventiv după ce și-a violat partenera. Bărbatul a fost suspendat din funcție
  10. Două zile de foc pentru bucureșteni. Sunt așteptate temperaturi greu de suportat