Directorul STB anunță concedieri după greva care a paralizat Bucureștiul. "Credeţi-mă că sunt foarte multe solicitări de angajare"

Marti, 25 Ianuarie 2022, ora 11:10
7134 citiri
Directorul STB anunță concedieri după greva care a paralizat Bucureștiul. "Credeţi-mă că sunt foarte multe solicitări de angajare"

Directorul general al STB, Adrian Criţ, a anunţat marţi, 25 ianuarie, că se fac verificări pentru identificarea tuturor celor care au participat la greva ilegală, aceştia urmând a fi cercetaţi disciplinar.

Criţ a precizat că vor exista ”cu siguranţă” concedieri, anunţând, totodată, că există foarte multe solicitări de angajare. În plus, directorul STB a precizat că toate abonamentele vor fi prelungite cu durata grevei.

”Oricât de mare ar fi nemulţumirea unor angajaţi, oricât de mari ar fi neajunsurile, respectul faţă de cetăţean trebuie să primeze. Nevoile oraşului trebuie să primeze, zi de zi. Conştientizarea faptului că împreună, angajaţii STB trebuie să respectăm programul de transport şi să ne îndeplinim serviciul faţă de bucureşteni este cel mai important lucrul pentru reforma STB. De acolo trebuie să plecăm, de la mentalitate”, a declarat directorul STB, Adrian Criţ, marţi, într-o conferinţă de presă.

El a anunţat o serie de investiţii la Societatea de Transport Bucureşti.

”În următoarea perioadă, împreună cu municipalitatea, avem în curs de achiziţie o serie de mijloace de transport moderne, tramvaie, autobuze electrice, troleibuze. Municipalitatea investeşte în infrastructură, noi, cu toţii, ne dorim un transport de calitate”, a mai spus Criţ.

Directorul STB a explicat că se fac verificări pentru identificarea celor care au declanşat protestul ilegal: ”Este o procedură internă, în conformitate cu Contractul colectiv de muncă, practic urmează să fie efectuate nişte notificări (...) Aşa cum precizam, căutăm vinovaţii, cei care au declanşat această grevă ilegală. Analizăm. Credeţi-mă că sunt foarte multe solicitări de angajare urmare a anunţului postat de noi pe site. Doar astăzi s-au făcut 60 de solicitări, ieri erau 230. Contează să ne schimbăm mentalitatea”.

Criţ a explicat că ”responsabilitatea majoră a acestui miting ilegal revine celor care au declanşat această grevă”.

”În anul acesta am identificat o serie de probleme vis-a-vis de condiţiile de muncă şi vom interveni punctual (...) aceste condiţii nu sunt de acum, de anul trecut, de acum doi ani, sunt probleme de zeci de ani (...) Eu nu am spus că nu se vor rezolva problemele, pe lista de achiziţii existau aceste achiziţii pentru remedierea acestor probleme”, a mai declarat directorul general al STB.

Întrebat ce i-a determinat pe angajaţi să revină pe traseu, Cri a afirmat: ”Angajaţii fideli instituţiei şi cetăţeanului au conştientizat faptul că-şi vor pierde locul de muncă dacă nu revin pe traseu”.

De asemenea, întrebat dacă a primit datele cu privire la cei care au participat la protest, Criţ a afirmat: ”Au început să vină datele respective care vor fi analizate în Comisiile de cercetare disciplinară. Probabil că o să fie angajaţi concediaţi. Cu siguranţă”.

Directorul general al STB a precizat că toate abonamentele vor fi prelungite cu numărul de zile în care cetăţenii nu au putut circula.

”Drepturile călătorilor trebuie respectate. Vom face un audit extern pentru a identifica toate pierderile avute pe durata grevei, urmare a acestui audit vom lua măsurile care se impun pentru recuperarea daunelor de la cei care se fac vinovaţi, cei care au declanşat această grevă ilegală, pe care justiţia i-a considerat că au declanşat greva”, a mai declarat Criţ.

Citeste si:
Fiul unui fost primar din Argeș intermedia angajările la spitalul din Mioveni. Cum i-a încurcat afacerea venirea pandemiei
Fiul unui fost primar din Argeș intermedia angajările la spitalul din Mioveni. Cum i-a încurcat afacerea venirea pandemiei
Marius George Gavrilescu, fiul fostului edil al comunei argeșene Călineşti, a fost condamnat printr-o sentință definitivă a Curții de Apel Pitești la la pedeapsa de 1 an şi 8 luni...
Șeful Serviciului de Ambulanță Neamț a fost reținut: Sumele uriașe de bani pe care le-a primit pentru a face angajări
Șeful Serviciului de Ambulanță Neamț a fost reținut: Sumele uriașe de bani pe care le-a primit pentru a face angajări
Șeful Serviciului de Ambulanță Neamț, Dan Dorin Morenciu, a fost reținut pe 19 mai după ce a primit o mită de 40.000 de euro de la opt persoane pentru a fi declarate admise la un concurs de...