Încă un gigant din tehnologie e lovit de criză. Dă afară 6.000 de angajați

Luni, 30 Ianuarie 2023, ora 12:55
5116 citiri
Încă un gigant din tehnologie e lovit de criză. Dă afară 6.000 de angajați
Urmează un nou val de concedieri în domeniul tehnologiei FOTO Pexels

Companiile din tehnologie anunță rând pe rând reduceri masive de personal.

De această dată a venit rândul olandezilor de la Philips să vorbească despre concedieri în rândul angajaților. 6.000 de locuri de muncă urmează să fie reduse așa încât compania să își restabilească profitabilitatea, în urma rechemării unor dispozitive respiratorii care s-au dovedit potențial periculoase și care i-au pierdut 70% din valoarea de piață, scrie profit.ro.

Jumătate din reducerile de personal vor fi operate anul acesta, iar restul, până în 2025, conform Reuters.

În toamnă era relatat că Philips va începe un plan de restructurare, urmând să reducă efectivele cu 4.000 de angajați, pentru a-și îmbunătăți situația financiară. Costurile restructurării au fost atunci estimate la cel puțin 300 milioane euro.

Philips are 75.000 de angajați în 100 de țări și produce echipamente medicale. Compania a avut mari probleme și a pierdut 30 miliarde euro capitalizare de piață în ultimul an, din cauză că a fost nevoită să recheme 5,5 milioane de ventilatoare folosite pentru tratarea apneei de somn. Acestea aveau defecte de fabricație și frica era că spuma folosită la aceste aparate medicale putea deveni toxică.

Val de concedieri în tehnologie

În ultimele săptămâni și luni, Meta (Facebook, Instagram), Amazon, Twitter și Salesforce au decis, de asemenea, să renunțe la câteva mii de angajați.

Sectorul tehnologic se confruntă cu o perioadă dificilă într-un context de inflație ridicată și de creștere a ratelor dobânzilor după o perioadă de boom, în special în perioada de vârf a pandemiei Covid-19 și a blocajelor.

Potrivit site-ului specializat Layoffs.fyi, aproape 194.000 de angajați din acest sector și-au pierdut locurile de muncă în SUA de la începutul anului 2022, fără a lua în calcul anunțul făcut vineri de Alphabet.

#concedieri, #Philips, #profit, #disponibilizari, #angajati , #stiri it