Cele mai bune perioade pentru concediul de vară. Oferte cu până la 40% mai ieftine

Marti, 24 Mai 2022, ora 04:05
6975 citiri
Cele mai bune perioade pentru concediul de vară. Oferte cu până la 40% mai ieftine
Ofertele early booking și cele din extrasezon, cele mai rentabile FOTO Unsplash

Planurile de concedii curg deja, iar bugetul este unul dintre cele mai importante aspecte atunci când vine vorba despre organizarea unei vacanțe.

Perioada în care decideți să mergeți pe litoral, fie că e vorba despre cel românesc, fie că alegeți o destinație din străinătate, influențează suma pe care o scoateți din buzunare atunci când vine vorba de cazare în mod special.

Traian Bădulescu, consultant în turism și purtătorul de cuvânt al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), a explicat pentru Ziare.com care sunt perioadele în care puteți găsi oferte cu până la 40% mai ieftine față de perioada de vârf a sezonului, care este iulie-august.

Cele mai bune perioade, în extrasezon

”În primul rând e bine să profităm de ofertele early booking, încă sunt valabile până la 31 mai și pentru litoralul românesc și pentru alte destinații.

Cele mai bune perioade sunt oricum cele de extrasezon. De exemplu în Grecia și Turcia un turist iese mult mai bine, cu prețuri cu până la 40% mai mici, dacă merge în mai, prima parte a lunii iunie, în septembrie, chiar început de octombrie, când în Grecia și Turcia încă este cald, este vreme de plajă. Deci sunt prețuri cu până la 40% mai mici față de cele din iulie-august. Unele poate și cu până la 50% mai mici, depinde de locații”, explică Traian Bădulescu.

Referitor la litoralul românesc, turiștii pot plăti pe o cameră doar 500-600 de lei pentru un sejur de cinci nopți.

”Pe litoralul românesc cele mai bune oferte sunt de la sfârșitul lui mai, că majoritatea hotelurilor deschid între 27 mai și 1 iunie, iar cele mai bune oferte sunt până la 15 iunie, iar după aceea oferte foarte bune sunt între 1 și 15 septembrie.

Sunt multe agenții de turism care promovează programe speciale împreună cu hotelierii, cu prețuri foarte mici, se poate sta și un sejur de cinci nopți, cazare cu mic dejun, și cu 500-600 de lei pe cameră la anumite hoteluri din sudul litoralului.

Cel mai scump e clar în iulie și august, fiind sezonul de vârf și perioada de concedii”, mai spune consultantul în turism.

Egipt și Dubai, oferte bune inclusiv în sezon

Traian Bădulescu spune că excepție de la regulă fac destinații precum Egipt și Dubai, unde turiștii pot găsi oferte bune inclusiv în sezon, dar trebuie să fie pregătiți pentru temperaturi de până la 50 de grade Celsius la soare.

”Oferte bune pot fi și în timpul sezonului, în iulie-august, în Egipt, pentru că acolo oricum sunt prețuri mai mici la resorturile de cinci stele ultra all inclusive din Hurghada, Sharm el Sheikh, El Gouna. Dezavantajul este că în Egipt, în iulie-august, este foarte cald, pot fi până la 50 de grade la soare, oricum 40 de grade frecvent. Din acest motiv majoritatea turiștilor aleg Egiptul când clima este cea mai bună, adică primăvara și toamna.

De asemenea, oferte foarte bune se pot găsi în perioada de vârf a sezonului și în Dubai, unde iar e extrem de cald”, mai spune Traian Bădulescu.

Perioada ideală pentru city break-uri

Vara este anotimpul ideal pentru un city break în marile orașe europene, prețurile fiind mult mai mici față de alte perioade din an.

”Turiștii pot să găsească oferte bune pentru city break-uri în perioada de vară în hotelurile din marile orașe, cum ar fi Istanbul, Viena, Roma, Paris, Barcelona, Londra, Berlin.

Cele mai mari tarife sunt de obicei în perioadele februarie-mai și septembrie-noiembrie când sunt multe evenimente: târguri, reuniuni de business, congrese, astfel că e un deal mult mai bun pentru turiști să meargă vara.

Bine, sunt și situații speciale în care se pot dubla tarifele în astfel de orașe, când sunt evenimente foarte importante, cum ar fi campionate de fotbal sau concerte”, mai arată Traian Bădulescu.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#concediu vara, #vacanta vara, #oferte turism, #oferte vacanta, #vacante ieftine , #vara