Concertul din Frankfurt al lui Roger Waters va fi anulat. Muzicianul este acuzat de declarații antisemite

Vineri, 24 Martie 2023, ora 19:56
2431 citiri
Concertul din Frankfurt al lui Roger Waters va fi anulat. Muzicianul este acuzat de declarații antisemite
Roger Waters FOTO / Facebook

Concertul co-fondatorului Pink Floyd, Roger Waters, care urma să aibă loc în oraşul german Frankfurt la sfârşitul lunii mai va fi anulat, au anunţat vineri organizatorii, în urma unui ordin al primăriei şi al autorităţilor regionale, potrivit DPA.

Compania publică care operează Frankfurt Trade Fair a declarat că o scrisoare de anulare a concertului din 28 mai a fost trimisă către organizatorii turneului lui Waters.

Muzicianul a fost acuzat de declaraţii antisemite. După o dispută juridică, primăria din Munchen, oraş unde era programat să aibă loc un alt concert al lui Waters pe data de 21 mai a decis să permită desfăşurarea acestuia.

Muzicianul anunţase că va lua măsuri legale pentru a se asigura că contractele vor fi respectate, iar concertele sale se vor desfăşura aşa cum a fost planificat. De asemenea, el a negat că ar fi antisemit, insistând că declaraţiile sale critice la adresa Israelului vizează guvernul acestei ţări, nu evreii.

Autorităţile din Munchen au declarat miercuri că, din motive legale, nu este posibilă rezilierea contractului privitor la concertul din acest oraş.

În schimb, primăria va amplasa panouri în jurul locului de desfăşurare a concertului în care se condamnă antisemitismul şi se susţine atât dreptul Israelului de a exista, cât şi suveranitatea Ucrainei.

Organizatorul turneului, FKP Scorpio, cu sediul la Hamburg, a declarat că este la curent cu decizia primăriei din Frankfurt. Biletele pentru concertul din 28 continuă însă să fie disponibile.

#concert, #Roger Waters, #acuzatii antisemitism, #Frankfurt , #concerte