Ministerul Sănătăţii anunţă, marţi, 17 septembrie, că forma de organizare a concursului de rezidenţiat va rămâne nemodificată, decizia fiind luată în urma consultărilor cu studenţii, care au optat pentru această variantă.
Ministerul Sănătăţii susţine și prelungirea termenului minim de comunicare a bibliografiei de concurs de la 6 luni, la 12 luni.
”În urma unor consultări interne, asociaţiile studenţilor la medicină din universităţile şi facultăţile de profil au informat Ministerul Sănătăţii cu privire la faptul că majoritatea studenţilor au optat pentru menţinerea actualei forme de desfăşurare a concursului de rezidenţiat.
În urma discuţiilor dintre ministrul Sănătăţii, prof. univ. dr. Alexandru Rafila şi reprezentanţii studenţilor, s-a ajuns la un acord privind susţinerea punctului de vedere majoritar al studenţilor de a continua organizarea concursului de rezidenţiat prin concurs unitar, naţional, pentru domeniul medicină, domeniul medicină dentară şi, respectiv, domeniul farmacie, cu tematică şi bibliografie unice”, a transmis, marţi, Ministerul Sănătăţii.
Sursa citată a precizat că, de asemenea, Ministerul Sănătăţii susţine prelungirea termenului minim de comunicare a bibliografiei de concurs de la 6 luni, la 12 luni.
”Reprezentanţii studenţilor au apreciat, de asemenea, modificarea recent adoptată de Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Educaţiei, care permite recunoaşterea stagiilor de practică efectuate în străinătate direct de către coordonatorul de rezidenţiat din centrul în care aceştia îşi desfăşoară activitatea”, a mai transmis Ministerul Sănătăţii.
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat, joi, că rezidenţiatul va fi preluat de universităţile de Medicină, iar recunoaşterea calificării profesionale, inclusiv cea din străinătate, va fi simplificată prin preluarea de către Colegiul Medicilor.