Hitler, vecinul meu Concurs Ziare.com si Editura Meteor Press

Joi, 17 Aprilie 2014, ora 07:31
3719 citiri
Hitler, vecinul meu Concurs Ziare.com si Editura Meteor Press

Pe o perioada de doua luni vom desfasura mai multe concursuri nu numai pentru iubitorii cartii de istorie, ci si pentru aceia dintre dvs pentru care umorul este un exercitiu de imaginatie si de stil. Tema este "Natura raului infatisat intr-un mod amuzant".

Va propunem "Istoria altfel". Intotdeauna, in societate, a existat o supapa de siguranta care a avut rolul de a elibera presiunea exercitata de factorii politici, economici sau sociali si acesta a fost umorul.

Vom incerca sa descoperim sub chipul celor mai de temut oameni ai istoriei o infatisare satirizata a raului si sa descoperim natura umana intr-un mod cat mai amuzant.

Pentru primul concurs oferim cinci premii, constand in volumul "Hitler, vecinul meu", autori Edgar Feuchtwanger si Bertil Scali.

Pentru a participa la concurs, trasati intr-un comentariu cateva dintre caracteristicile definitorii ale personalitatii lui Hitler, incercand sa realizati un portret caricatural al dictatorului.

Mai mult, la sfarsitul perioadei in care se vor desfasura cele patru concursuri va fi ales cel mai bun comentariu (dintre toate cele postate in cele patru saptamani). Castigatorului ii va fi inmanat premiul in cadrul Targului Bookfest, care se va desfasura in incinta complexului expozitional Romexpo, in perioada 28.04.2014 - 01.05.2014. Daca nu este din Bucuresti, coletul ii va fi expediat.

Edgar Feuchtwanger, in varsta de 5 ani, este unicul fiu al unui editor evreu. Are o copilarie fericita in orasul Munchen. Este lipsit de griji, rasfatat de parinti si de bona, pana cand, in blocul de vizavi, se instaleaza Adolf Hitler, seful Partidului National-Socialist.

In 1933, fericirea acestei vieti neumbrite de nimic dispare. Hitler este numit cancelar al Germaniei. Parintii lui Edgar, lipsiti de drepturile lor cetatenesti, incearca sa-si protejeze fiul de umilinte. La scoala, invatatoarea il pune sa deseneze svastici, iar colegii intra in randurile tinerilor hitleristi.

De la fereastra casei lui, Edgar va asista la pregatirea unor evenimente tragice: Noaptea Cutitelor Lungi, Anschlussul, Noaptea de Cristal. Evreii sunt arestati, tatal lui este inchis la Dachau. Groaza, frigul si foamea de acolo il vor marca pentru totdeauna. In 1939, Edgar este trimis singur in Marea Britanie, unde isi va vedea mai departe de viata.

Edgar Feuchtwanger este istoric. Locuieste la Winchester, in Marea Britanie. A locuit vizavi de Adolf Hitler din 1929, cand avea cinci ani, pana in 1939.

Bertil Scali este editor. Intre 1992 si 2004 a fost reporter la VSD, apoi la Paris Match. In 2013, a realizat un documentar, "Hitler, mon voisin" (Hitler, vecinul meu, 2013), pentru canalul de televiziune Planete.

Concursul se desfasoara in perioada 14-20 aprilie. Castigatorii premiilor vor fi instiintati printr-un email despre procedura prin care pot intra in posesia cartilor. Daca unul dintre acestia nu raspunde in termen de doua saptamani la e-mail, va fi ales un alt castigator.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#concurs Hitler vecinul meu, #Hitler vecinul meu carte, #Hitler vecinul meu autori , #concurs carti