Kempeitai - Gestapoul japonez Concurs Ziare.com si Editura Meteor Press

Duminica, 01 Iunie 2014, ora 08:09
4998 citiri
Kempeitai - Gestapoul japonez Concurs Ziare.com si Editura Meteor Press

Ziare.com si Editura Meteor Press te asteapta in aceasta saptamana sa participi la concursul in urma caruia poti castiga cartea "Kempeitai - Gestapoul japonez", de Mark Felton.

Pentru a participa la concurs raspunde printr-un comentariu la intrebarea: "Care credeti ca ar fi pedeapsa cea mai dreapta pentru un tortionar?".

Supranumita "Gestapoul japonez", Kempeitai ("Corpul Soldatilor Legii") - politia militara japoneza din anii 1930 si perioada celui de-al Doilea Razboi Mondial - a ramas intiparita mai ales in memoria victimelor ei pentru crimele comise in randul populatiilor autohtone din teritoriile ocupate si al prizonierilor de razboi Aliati.

Multi oameni, inclusiv japonezi, nu stiu insa nici astazi ca aceasta organizatie a avut retele de criminali si colaboratori care extorcau, pentru statul japonez, de la cetateni si firme, sume uriase de bani.

Multi nu stiu ca a administrat o vasta retea de lagare de prizonieri si lagare de munca fortata, in care detinutii erau tratati fara mila, cu cea mai mare cruzime. Multi nu stiu ca personalul ei a efectuat experimente biologice si chimice pe oameni vii, a realizat vivisectii si a obligat femei din toate rasele sa se prostitueze.

Pe acestia multi care nu stiu, fie din simpla ignoranta, fie pentru ca nu vor sa stie, autorul, doctor in istorie si foarte bun cunoscator al evenimentelor petrecute in Orientul Indepartat in al Doilea Razboi Mondial, isi propune nu doar sa-i informeze, ci sa-i socheze de-a dreptul, apeland in acest sens la marturii directe ale supravietuitorilor si la o serie de ilustratii graitoare:

"Aceasta carte nu este pentru cei slabi de inger sau care se scarbesc usor... Sangele aproape ca se prelinge din aceste pagini, iar tipetele celor morti de multa vreme rasuna de-a lungul deceniilor pana la noi...

Desi au murit milioane de oameni din cauza Kempeitai, oare cine din lumea asta a auzit de aceasta organizatie? Asemenea razboiului din Asia, Kempeitai a devenit doar o nota de subsol a istoriei, cunoscuta doar universitarilor si istoricilor... Cititi si va ingroziti, pentru ca asa trebuie".

Concursul se desfasoara in perioada 26 mai-1 iunie. Castigatorii premiilor vor fi instiintati printr-un email despre procedura prin care pot intra in posesia cartilor. Daca unul dintre acestia nu raspunde in termen de doua saptamani la e-mail, va fi ales un alt castigator.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#concurs carti Ziarecom, #Kempeitai Gestapoul japonez, #carte Kempeitai Gestapoul japonez, #concurs Kempeitai Gestapoul japonez , #concurs carti