Teste de limba romana - Concurs Ziare.com si Editura Meteor Press

Duminica, 06 Aprilie 2014, ora 08:22
6202 citiri
Teste de limba romana - Concurs Ziare.com si Editura Meteor Press

Ziare.com si Editura Meteor Press te asteapta in aceasta saptamana sa participi la concursul in urma caruia poti castiga cartea "Limba romana. Teste grila pentru admiterea in invatamantul superior", de Luiza Popescu, Tatiana Costache, Gheorghe Lazarescu.

Pentru a participa la concurs raspunde printr-un comentariu la intrebarea: "Care este forma corecta: proprii copii sau propriii copii?".

Cartea se adreseaza mai multor categorii de persoane preocupate de perfectionarea cunostintelor de limba romana si de optimizarea performantelor in acest domeniu: in primul rand, absolventilor de liceu care sustin proba la limba romana pentru admiterea in institutii de invatamant superior.

Apoi, se adreseaza elevilor din invatamantul preuniversitar dornici de performanta si, in special prin a doua parte a lucrarii, tuturor celor care doresc sa stapaneasca mai bine limba romana, in conformitate cu cele mai recente norme in vigoare.

Lucrarea este formata exclusiv din teste-grila, cu variante de raspuns dintre care una (si nu numai una) este corecta.

In prima parte, testele sunt grupate in functie de principalele domenii ale limbii: fonetica, ortografie, ortoepie, punctuatie, lexic, morfologie, sintaxa propozitiei, sintaxa frazei.

Partea a doua permite familiarizarea cu cele mai importante norme prevazute de editia din 2005 a Dictionarului ortografic, ortoepic si morfologic (DOOM).

Testele care vizeaza acest obiectiv se concentreaza pe domenii de maxim interes, precum: despartirea cuvintelor in silabe, accente, variante lexicale si ortografice, variante verbale si variante substantivale (forme de plural si de genitiv-dativ).

Rezolvarile tuturor testelor sunt indicate in final.

Concursul se desfasoara in perioada 31 martie-6 aprilie. Castigatorii premiilor vor fi instiintati printr-un email despre procedura prin care pot intra in posesia cartilor. Daca unul dintre acestia nu raspunde in termen de doua saptamani la e-mail, va fi ales un alt castigator.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#concurs carte Limba Romana, #carte Limba Romana, #concurs carti Ziarecom , #concurs carti