Ultimele zile cu Hitler - Concurs Ziare.com si Editura Meteor Press

Duminica, 17 Noiembrie 2013, ora 08:39
6382 citiri
Ultimele zile cu Hitler - Concurs Ziare.com si Editura Meteor Press

Ziare.com si Editura Meteor Press te asteapta in aceasta saptamana sa participi la concursul in urma caruia poti castiga cartea "Ultimele zile cu Hitler", de Erich Kempka.

Pentru a participa la concurs raspunde printr-un comentariu la intrebarea: "In ce an americanii l-au numit pe Adolf Hitler omul anului?".

Volumul de memorii ale lui Erich Kempka, cel care a fost soferul personal al lui Adolf Hitler si omul sau de incredere pana in ultimele momente ale vietii, are o valoare documentara deosebita prin acoperirea minutioasa a evenimentelor dramatice din ultimele luni ale celui de-al Doilea Razboi Mondial.

Kempka a fost martorul unor discutii si decizii de importanta cruciala in desfasurarea celei mai mari conflagratii a secolului XX, dar si al unor intamplari intime din viata omului a carui personalitate a devenit subiect de cercetare intensa din partea istoricilor si a psihologilor.

El este de fata cand Hitler primeste vestea socanta ca Goring si Himmler incearca sa preia puterea pentru a negocia un armistitiu cu Aliatii occidentali, dar este si martor la casatoria lui Hitler cu Eva Braun. El si asista la ultima masa a Fuhrerului, inainte ca acesta sa-si ia adio de la cei prezenti si sa-si puna capat zilelor.

Memoriile lui Erich Kempka sunt adaugite de capitolele scrise de publicistul Erich Kern, in care acesta analizeaza la o scara mai ampla mecanismele aparatului de stat nazist si cauzele mai putin cunoscute care au dus in final la infrangerea Reichului. Desi cunoscut ca o persoana cu opinii de extrema dreapta, completarea sa aduce in atentie o serie de aspecte bine documentate si un punct de vedere rareori expus public.

Concursul se desfasoara in perioada 11-17 noiembrie. Castigatorii premiilor vor fi instiintati printr-un email despre procedura prin care pot intra in posesia voucherelor. Daca unul dintre acestia nu raspunde in termen de doua saptamani la e-mail, va fi ales un alt castigator.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
#Ultimele zile cu Hitler, #carti Hitler, #carti Adolf Hitler, #carti concurs Ziare com , #concurs carti