Incepe International Wine Contest Bucharest 2017, cel mai mare concurs international de vinuri din Europa de Est

Miercuri, 24 Mai 2017, ora 16:02
3650 citiri
Incepe International Wine Contest Bucharest 2017, cel mai mare concurs international de vinuri din Europa de Est

Cel mai mare concurs international de vinuri din Europa de Est, International Wine Contest Bucharest 2017, aflat la cea de-a 14-a editie, va lua startul joi, 25 mai, la ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti

La editia de anul acesta, care este organizata cu sprijinul Primariei Capitalei, din juriu vor face parte 33 de jurati straini, din 22 de tari, si 24 de jurati din Romania.

Jurizarea se face cu 8 comisii a cate 7 persoane fiecare, decizia de a mari numarul de jurati dintr-o comisie fiind luata pentru o mai buna acuratete a notarii, informeaza organizatorii.

In concurs sunt inscrise 1.684 de probe de vin, din care 42,7% sunt din Romania (719 probe)

si 57,3% sunt din afara Romaniei (965 probe), in crestere fata de 2016, an in care probele din afara Romaniei au reprezentat 52% din total.

In total, in concurs au fost inscrise probe din 25 de tari, de catre 280 de operatori - producatori, importatori sau distribuitori din Romania si din strainatate.

Repartizarea probelor dupa principalele categorii:

  • Vinuri linistite: 1570, din care 44,1% vinuri albe, 11,6% vinuri rose, 44,3% vinuri rosii
  • Vinuri efervescente: 89
  • Distilate de origine vitivinicola: 25

Organizatia Internationala a Viei si Vinului (OIV), Federatia Marilor Concursuri Internationale de Vinuri (VINOFED) si Federatia Internationala a Jurnalistilor si Scriitorilor de Vin (FIJEV) si-au trimis reprezentantii pentru monitorizarea desfasurarii concursului.

Concursul International de Vinuri Bucuresti este organizat la initiativa Oficiului National al Viei si Produselor Vitivinicole (ONVPV), de catre ASER Wineconsulting, in parteneriat cu Asociatia Degustatorilor Autorizati din Romania (ADAR), si se desfasoara sub inaltul patronaj al Organizatiei Internationale a Viei si Vinului (OIV) si a Federatiei Marilor Concursuri Internationale de Vinuri (VINOFED).

Parteneri: Primaria Municipiului Bucuresti, ARCUB, Global Wine & Spirits, Valdo Invest, Nissan, Aqua Carpatica, ADAMA, Gealan, Violet, IPPU, Restaurant La Mama, Fan Courier, Parmafood, Amorim, Climadiff, Smurfitt, Transilvania Bois, Agriionica, DaBacco, MGM, Stefan Burdea, Flour Power, Gastrotech, Stolzle, OSR 2011, GoodWine, Xerox, Metro Romania, ASE Bucuresti, Trends by Adina Buzatu, Winetaste.ro, APEV, Musetti, Pras Consulting.

Parteneri Media: Global Wine & Spirits, Vinul.ro, Life.ro, Mews.ro, Ziare.com, Business24.ro, Radio Romania Cultural, Romania Libera, HRB Trends, Revista Fermierului, Revista HORECA, Revista Millesime, Oenolog.ro, Pistoanebaricate.ro, Vin2.ro, Vipstyle.ro, Finewine.md, Bucatarescu.ro, Agerpres, Vinescu.ro, Calatoriaperfectaro, Roaliment, Vinmag.ro, HorecaInsight.ro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#International Wine Contest Bucharest 2017, #IWCB 2017 , #stiri concurs