Ce țări sunt capabile să saboteze conductele Nord Stream: Un fost oficial al SUA explică cine ar fi acționat în Marea Baltică VIDEO

Joi, 29 Septembrie 2022, ora 12:51
20340 citiri
Ce țări sunt capabile să saboteze conductele Nord Stream: Un fost oficial al SUA explică cine ar fi acționat în Marea Baltică VIDEO
Putin ar fi sabotat conductele Nord Stream din Marea Baltică FOTO: The Telegraph

Autoritățile europene investighează în prezent cauza scurgerilor majore produse în Marea Baltică la cele două conducte de gaze naturale rusești Nord Stream.

Un fost oficial american al administrației Trump, Robert Wilkie, a declarat într-un interviu la televiziunea Newsmax, că există doar trei țări în lume capabile de o asemenea operațiune, însă el a spus că ”nu are nicio îndoială” în privința faptului că președintele Vladimir Putin a sabotat gazoductele.

Robert Wilkie, care a ocupat funcția de secretar al Afacerilor veteranilor din Statele Unite în administrația lui Donald Trump, în perioada 2018 – 2021, a afirmat că se aștepta ca Putin să riposteze împotriva americanilor și europenilor, potrivit Newsmax.

”Vedeți spectrul lui Putin, care a devenit mai belicos și, după cum șțim, el…a aruncat în aer două secțiuni ale conductelor Nord Stream, pentru a crește și mai mult presiunea asupra europenilor, pentru a face un pas înapoi (în războiul din Ucraina -n.a.).

Erdogan îi dă o lovitură subtilă lui Putin: Turcia schimbă strategia față de Rusia

Fostul oficial american a dezvăluit cine putea teoretic să saboteze conductele de gaze din Marea Baltică. ”Există doar trei Marine în lume capabile să realizeze o astfel de operațiune – una este Marina Statelor Unite, una este Marina Regală a Marii Britanii și alta este Marina Rusiei. Așadar, ne putem da seama probabil cine a făcut asta”.

”Începem să vedem rușii atacând autoritățile civile ruse. Centrele de mobilizare sau de recrutare militare sunt acum atacate. Putin recurge la represiune, își umple închisorile cu dizidenți și este doar o chestiune de timp până când îi va ataca pe americani și europeni”, crede Robert Wilkie.

Fostul oficial vorbește și despre situația actuală din Rusia. ”Cred că ordinul de mobilizare ar fi trebuit dat cu mult timp în urmă, deoarece structura civilă a Rusiei se îndreaptă în acest moment asupra lui Putin.

Vedem zeci de mii de bărbați ruși care fug din țară, pentru a evita în ultimul moment ordinul de mobilizare”.

Un profesor emerit din SUA anunță ultima greșeală a președintelui rus: Va fi cântecul de lebădă al lui Putin

Amabasada și Consulatele Statelor Unite din Rusia au publicat un comunicat în care avertizează că Rusia ar putea refuza să recunoască cetățenia americană a locuitorilor săi cu dublă cetățenie și să le refuze accesul la asistența consulară a SUA, să le împiedice plecarea din Rusia și să înroleze aceste persoane în serviciul militar.

Citește și:
Economia Rusiei în cădere liberă: O măsură a lui Putin a lovit mai mult decât sancțiunile occidentale
Economia Rusiei în cădere liberă: O măsură a lui Putin a lovit mai mult decât sancțiunile occidentale
După ce Putin a declanșat invazia din Ucraina în urmă cu 9 luni, loviturile pentru economia Rusiei s-au succedat cu repeziciune, de la plecarea masivă a peste 1.200 de firme occidentale din...
PSD și PNL testează răbdarea primarilor după ce au amânat pentru a patra oară pensiile speciale pentru aleșii locali
PSD și PNL testează răbdarea primarilor după ce au amânat pentru a patra oară pensiile speciale pentru aleșii locali
Coaliția de guvernare nu elimină dar nici nu oferă pensii speciale către autoritățile locale, în ciuda promisiunilor, după ce ministerul de Finanțe a publicat o ordonanță care prevede...