UPDATE Scurgerile de petrol din Ploiești au fost oprite. Noi informații despre cauza avariei

Vineri, 28 Ianuarie 2022, ora 18:42
2858 citiri
UPDATE Scurgerile de petrol din Ploiești au fost oprite. Noi informații despre cauza avariei

UPDATE Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova a informat vineri după-amiază, 28 ianuarie, că scurgerile de petrol produse într-un cartier din nordul municipiului Ploieşti au fost oprite.

Potrivit ISU Prahova, la această oră se acţionează pentru igienizarea terenului, suprafaţa totală afectată de cantitatea importantă de produs petrolier care s-a scurs fiind de aproximativ 1.500 metri pătraţi.

Avaria, care a afectat o suprafaţă de circa 1.500 metri pătraţi de teren, a fost cel mai probabil cauzată de coroziunea conductei.

”Prefectul judeţului Prahova, Virgiliu Daniel Nanu, a cerut instituţiilor abilitate să facă verificările necesare pentru a stabili cauzele exacte ale acestui eveniment şi să ia măsurile care se impun în asemenea cazuri. Cauza probabilă este coroziunea conductei care se afla în pompare. Prefectul a cerut instituţiilor deconcentrate să asigure în continuare delimitarea porţiunii respective pentru a oferi siguranţa locuitorilor din zonă până când echipajele de intervenţie şi mentenanţă ale societăţii pentru servicii specializate de transport petrolier vor definitiva reparaţia conductei şi curăţarea zonei”, a transmis anterior Prefectura Prahova.

Știrea inițială

:

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Prahova a anunțat vineri, 28 ianuarie, că a fost înregistrată o avarie la un bazin plin cu petrol aflat la ieșirea din Ploiești către Sinaia.

Pompierii informează că avaria s-a produs în cartierul rezidenţial Albert.

”Poluare accidentală din cauza unei defecțiuni produse la un bazin de subteran a unui operator economic. S-a produs o deversare, în urma căreia a fost afectată o suprafață de aproximativ 2000 mp teren și o curte particulară. Pentru oprirea deversării acționează o echipă a operatorului respectiv, sens in care suprafața de teren poluată va fi acoperită cu nisip”, a transmis IGSU pentru Ziare.com.

Conform autorităților sunt deversări importante de combustibil. Traficul este restricționat în zona respectivă pe o bandă de circulație.

La fața locului se află două mașini de stingere ale pompierilor, iar echipe ale operatorului încearcă să remedieze avaria.

Conform unor surse bazinul respectiv ar aparține CONPET SA.

Momentan nu se cunoaște cauza avariei.

-Știre în curs de actualizare-

Citeste si:
Dezastru anticipat în traficul din București: cel mai important pasaj rutier din centru se închide cel puțin două luni: "E urgență 0!" VIDEO
Dezastru anticipat în traficul din București: cel mai important pasaj rutier din centru se închide cel puțin două luni: "E urgență 0!" VIDEO
Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a anunțat joi, 26 mai, lucrări de reabilitare care ar putea bulversa total traficul din Capitală până în luna septembrie, când se redeschid școlile....
Care este în opinia lui Marcel Ciolacu cea mai mare greșeală a guvernării. Atac fin la adresa PNL
Care este în opinia lui Marcel Ciolacu cea mai mare greșeală a guvernării. Atac fin la adresa PNL
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi, 26 mai, că cea mai mare greșeală a guvernului a fost ”liberalizarea haotică la energie”. El a lăudat, în schimb, creșterea economică...