Conferința privind viitorul Europei. Reprezentanții Franței vor o armată europeană permanentă

Luni, 24 Ianuarie 2022, ora 12:34
2500 citiri
Conferința privind viitorul Europei. Reprezentanții Franței vor o armată europeană permanentă
Reprezentanta Franței la dezbaterile din cadrul Conferinței privind viitorul Europei

Reprezentanta grupului cetățenilor francezi a susținut autonomia în materie de securitate și apărare pentru Europa.

Iar pentru a avea loc acesată schimbare cetățenii francezi au cerut numirea unui comisar european dedicat apărării și securității.

„Este absolut esențial să coordonăm securitatea teritoriului și a spațiului cibernetic la nivel european. Și pentru ca Europa să fie puternică, trebuie să creăm o armată permanentă care să poată reacționa oriunde în Europa, care să ne poată proteja frontierele împotriva oricărei amenințări. Consolidarea cooperării europene trebuie să permită gestionarea fluxului migrator aducând un răspuns în caz de atingere aduse drepturilor fundamentale ale statelor membre.

În ceea ce privește securitatea, Europa trebuie să aplice și să consolideze sancțiunile împotriva țărilor care nu respectă drepturile fundamentale și aceasta în mod rapid și eficient. Trebuie de asemena să îmbunătățim securitatea și în ceea ce privește traficul și migrația ilegală astfel încât să punem frână acestui flagel“, Cetățenii francezi au cerut o „Europă care să fie un exemplu pentru lume, pentru respectarea drepturilor fundamentale fără nici o pată pe reputația sa“.

Când Franța, care deține președinția semestrială a Consilului European, și-a prezentat prioritățile, și președintele Macron a subliniat că Europa trebuie să fie capabilă să anticipeze riscurile și să își garanteze propria siguranță. În ceea ce privește apărarea europeană, liderul francez a opinat că “nu ne putem mulțumi doar să răspundem la crize internaționale. Trebuie să fim capabili să anticipăm lucrurile și să organizăm siguranța Europei pentru a face față provocărilor pe care le vedem că multe dintre ele sunt fără precedent în ultimii ani”, a spus Macron.

„Pentru prima dată, Uniunea Europeană va elabora o carte albă care va stabili foaia de parcurs pentru securitate și apărare până în 2030”, a transmis președinția franceză a Consiliului. Busola Strategică va combina o definiție europeană a amenințărilor, consolidarea capacității operaționale și industriale europene și apărarea intereselor și a libertății de acțiune a Uniunii Europene în domenii disputate, cum ar fi mările și oceanele, spațiul, spațiul cibernetic și informațiile. Acesta va defini acțiunile care trebuie întreprinse în patru domenii-cheie: gestionarea crizelor, consolidarea capacităților, reziliența și parteneriatele.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#conferinta privind viitorul europei, #dezbateri, #cetateni europeni, #armata europeana, #Securitate , #Viitorul Europei
Comentarii