Conferința privind viitorul Europei: Combaterea șomajului în rândul tinerilor

Joi, 14 Aprilie 2022, ora 11:45
1199 citiri
Conferința privind viitorul Europei: Combaterea șomajului în rândul tinerilor
Dezbateri Conferința privind viitorul Europei

Asigurarea viitorului tineretului în UE a devenit unul dintre subiectele importante în cadrul conferinței privind viitorul Europei.

Forumul European al Tineretului prezintă modul în care organizatorii Conferinței pot acționa în conformitate cu recomandările cetățenilor și își pot îndeplini angajamentele de a ridica toți tinerii, scrie Frédéric Piccavet, vicepreședintele Forumului European de Tineret, o platformă care reunește peste 100 de organizații de tineret din toată Europa și reprezintă milioane de tineri, citată de euractiv.com.

Cetăţenii europeni care au participat direct la Conferinţă au adoptat 178 de recomandări, care sunt acum în mâinile organizatorilor Conferinţei. Inegalitățile sociale, șomajul și respectul pentru democrație au atras atenția panelurilor în cadrul discuțiilor.

Tinerii, în special, au multe în joc când vine vorba de modul în care Europa alege să răspundă la aceste recomandări.

Tranziția de la educație la piața muncii este o provocare cu care se confruntă milioane de tineri din Europa în fiecare zi. Pentru un absolvent de școală timpuriu, un absolvent de liceu sau chiar pentru cei care termină facultatea a face primul pas în viața profesională este departe de a fi simplu.

Șomajul în rândul tinerilor a crescut vertiginos în timpul pandemiei și, în ciuda faptului că a scăzut la 14% anul acesta, este încă mai mult decât dublu față de rata șomajului a populației generale din UE. Combinarea acestor circumstanțe cu creșterea muncii pe platformă, a contractelor temporare și a condițiilor de muncă precare înseamnă că sunt multe de depășit.

Acest lucru a fost identificat drept o provocare de către cetățenii europeni, care au recomandat UE să pregătească planuri pentru a minimiza impactul crizelor asupra studiilor tinerilor, formării profesionale, bunăstării mintale și tranziției către piața muncii.

Această recomandare rezonează cu apelul organizațiilor de tineret pentru guverne de a implementa Garanția pentru Tineret consolidată, de a îmbunătăți sensibilizarea și de a se asigura că fiecărui tânăr i se oferă o ofertă de muncă sau educație de bună calitate în termen de patru luni de la momentul în care a rămas șomer sau a părăsit studiile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#conferinta privind viitorul europei, #dezbateri, #tineri, #Somaj , #Viitorul Europei