Conferința privind viitrul Europei: Tinerii vor o societate justă

Joi, 14 Aprilie 2022, ora 14:45
1325 citiri
Conferința privind viitrul Europei: Tinerii vor o societate justă
Dezbateri Conferina privind viitorul europei

Participanții la dezbaterile Conferinței privind viitorul Europei au eleborat un set de recomandări care s-a concentrat pe eliminarea discriminării și pe a permite fiecărui tânăr să-și atingă potențialul, indiferent de unde provine. Cetăţenii au sugerat promovarea recunoaşterii reciproce a diplomelor profesionale şi a formării între ţările UE.

Prin recunoașterea suplimentară a educației non-formale și a învățării informale, precum și a organizațiilor de tineret care le oferă, UE ar putea face din mobilitate o adevărată oportunitate pentru toți tinerii și ar putea oferi un sprijin important organizațiilor de tineret din Europa.

O altă recomandare a fost oferirea de stimulente pentru companiile care îndeplinesc criteriile stabilite privind includerea diferitelor grupuri de vârstă, femei și minorități, precum și programe de calificare pentru tineri și grupuri sociale care suferă de discriminare.

Toate aceste propuneri întăresc mesajul că investiția în viitorul tinerilor este benefică pentru societate în general, nu doar pentru tinerii individuali care ar putea câștiga din orice inițiativă concretă.

Panelurile cetățenilor au fost selectate pentru a reflecta diversitatea UE, în funcție de originile geografice, genuri și mediile socioeconomice. O treime din fiecare panel a fost format din tineri, cu vârsta cuprinsă între 16 și 25 de ani.

În comparație, când a fost ales Parlamentul European în 2019, doar trei europarlamentari aveau sub 25 de ani, iar vârsta medie în Parlamentul European era de 50 de ani.

Acest decalaj de vârstă și reprezentare nu este invizibil pentru tineri. Generația mai tânără a Europei se întreabă adesea dacă reprezentanții săi politici împărtășesc aceleași experiențe zilnice: lupta pentru a economisi pentru o casă viitoare, lucrul în economia gig fără drepturi sociale sau de securitate, marș pentru justiția climatică și pentru egalitatea de gen.

Deși eforturile Conferinței de a include tinerii în politica europeană au reprezentat un mare pas înainte în remedierea lipsei obișnuite de reprezentare, oprirea aici nu va fi suficientă.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#conferinta privind viitorul europei, #tineri, #dezbateri, #discriminre, #diplome, #invatamant , #Viitorul Europei