Biden, nou mesaj de avertizare pentru Putin: ”Orice mişcare a Rusiei în Ucraina va fi considerată o invazie”

Joi, 20 Ianuarie 2022, ora 20:32
3306 citiri
Biden, nou mesaj de avertizare pentru Putin: ”Orice mişcare a Rusiei în Ucraina va fi considerată o invazie”
SUA acuză Rusia că folosește alte măsuri decât acţiunile militare deschise pentru a provoca agresiune FOTO Facebook / Joe Biden

Președintele SUA, Joe Biden, a declarat joi, 20 ianuarie, că în discuțiile cu omologul său, Vladimir Putin, i-a transmis că orice mișcare a Rusiei în Ucraina va fi considerată o invazie.

”Am fost absolut clar cu preşedintele Putin, nu are nicio înţelegere greşită. Dacă orice unitate rusă trece peste graniţa cu Ucraina, este o invazie”, a declarat Biden reporterilor de la Casa Albă.

Liderul american a subliniat că o astfel de invazie va fi întâmpinată printr-un ”răspuns sever şi coordonat, răspuns economic, aşa cum s-a discutat în detaliu cu aliaţii noştri, aşa cum a fost stabilit foarte clar cu preşedintele Putin”.

El a adăugat: ”Dar nu există nicio îndoială, să nu existe nicio îndoială, că, dacă Putin va face această alegere, Rusia va plăti un preţ mare”.

Biden a mai spus că Washingtonul este în căutarea altor scenarii.

”Rusia are o istorie lungă de a folosi alte măsuri decât acţiunile militare deschise pentru a provoca agresiune. Tactici paramilitare, aşa-numitele atacuri în zona gri şi acţiuni ale soldaţilor ruşi care nu poartă uniforme ruseşti”, a adăugat liderul american.

Președintele SUA a mai afirmat că alte potenţiale acţiuni ascunse ale Moscovei includ atacuri cibernetice, precum şi ceea ce el a numit desfăşurarea ”omuleţilor verzi în uniformă”.

”Trebuie să fim pregătiţi să răspundem şi la acestea într-un mod decisiv şi unit cu gama de instrumente de care dispunem”, a precizat liderul de la Casa Albă.

Declarația a fost făcută după ce Biden a sugerat, într-un interviu anterior, că aliaţii sunt împărţiţi în privinţa modului de reacţie la orice ”incursiune minoră” în Ucraina.

Rusia a adunat zeci de mii de soldaţi la graniţele sale cu Ucraina, iar statele occidentale se tem că Moscova plănuieşte un nou asalt asupra unei ţări pe care a invadat-o în 2014. Rusia neagă acuzațiile.

Cum vede CTP retragerea lui Klaus Iohannis: ”Ne mai rămâne totuși o speranță, să ne concentrăm cu toții...”
Cum vede CTP retragerea lui Klaus Iohannis: ”Ne mai rămâne totuși o speranță, să ne concentrăm cu toții...”
Președintele Klaus Iohannis a anunțat după ședința CSAT de joi că se retrage din cursa pentru șefia NATO, unde este favorit olandezul Mark Rutte. Printr-o postare pe Facebook, cu titlul...
Klaus Iohannis și-a retras candidatura de la șefia NATO. România îl va susține pe olandezul Mark Rutte
Klaus Iohannis și-a retras candidatura de la șefia NATO. România îl va susține pe olandezul Mark Rutte
Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi, 20 iunie, că renunță la candidatura pentru șefia NATO. Șeful statului și-a anulat și declarațiile anunțate cu o zi în urmă. Președintele...
#conflict Rusia Ucraina, #presedintele SUA, #Joe Biden, #NATO, #valdimir putin , #stiri Joe Biden
  1. Incident revoltător la o grădiniță. O mamă reclamă că micuțul ei, diagnosticat cu sindromul Down, a fost marginalizat la serbarea de sfârșit de an
  2. Tragedii în serie în județul Timiș. Doi copii, de 13 și 15 ani, s-au înecat la scăldat în timp ce încercau să scape de caniculă
  3. SUA suspendă livrările de sisteme antiaeriene Patriot către toate țările, cu o singură excepție. Lovitură uriașă pentru Putin
  4. Copil de doar 10 ani dispărut în apele râului Siret. Băiatul plecase la scăldat și nu s-a mai întors acasă VIDEO
  5. Un candidat la Primăria orașului Sanremo a primit ajutor în campanie din țara noastră. Fiul lui locuiește aici și i-a dat un sfat: "Caută voturile românilor" VIDEO
  6. Rusia amenință România că va ajunge la ”coșul de gunoi al istoriei”. Decizia care a isterizat Moscova
  7. 8 metode prin care clasa de mijloc poate reduce cheltuielile lunare. Care este achiziția zilnică ce "vă poate secătui în liniște portofelul"
  8. Cine este viitorul șef al NATO. Modestul politician, cunoscut prin porecla ”Teflon Mark”
  9. Focar de tuberculoză la o grădiniță privată. A început de urgență o anchetă epidemiologică
  10. Reacțiile ucrainenilor după ce România a decis să le doneze un sistem Patriot: "Dacă pierdeam la Euro cu 5-0, poate ne dădeau două"