Congresul extraordinar al AUR a adoptat două rezoluţii. Una dintre ele are denumirea „Reîntregirea naţională a României"

Duminica, 27 Martie 2022, ora 15:58
5294 citiri
Congresul extraordinar al AUR a adoptat două rezoluţii. Una dintre ele are denumirea „Reîntregirea naţională a României"
Presa nu a avut acces la congresul extraordinar convocat de AUR FOTO G4 Media

Congresului extraordinar al AUR a adoptat duminică, 27 martie, două rezoluţii, intitulate „Reîntregirea naţională a României" şi „Independenţa energetică a României şi respingerea agresiunii Federaţiei Ruse asupra Europei".

Potrivit unui comunicat al AUR, rezoluţia „Reîntregirea naţională a României" reiterează "necesitatea imperioasă ca naţiunea română să se reunească în graniţele ei fireşti, în aceste zile în care sângerosul război dus de dictatorul Vladimir Putin în Ucraina aminteşte despre odiosul Pact Ribbentrop-Molotov care ne-a sfârtecat ţara".

"Pericolul invaziei, al ocupaţiei militare ruse şi impunerea federalizării, adică a transnistrizării, este unul real. Singura soluţie de securitate pe care o are spaţiul Republicii Moldova este integrarea în NATO, iar aceasta se poate face doar prin Unirea cu România, unica garanţie sigură şi umbrelă de securitate pentru oamenii din Republica Moldova. Alianţa pentru Unirea Românilor va întreprinde toate demersurile politice necesare pentru dispariţia graniţei de pe Prut şi pentru înfăptuirea unităţii naţionale depline în cadrul Europei Unite şi al NATO".

Prin Rezoluţia „Independenţa energetică a României şi respingerea agresiunii Federaţiei Ruse asupra Europei", Alianţa pentru Unirea Românilor solicită imperativ:

1. Tragerea la răspundere a celor care au provocat majorarea artificială a preţurilor la energie şi gaze naturale.

2. Revenirea imediată, pe o perioadă determinată - până vor apărea condiţii de concurenţă reală - la piaţa reglementată, atât în sectorul energiei electrice, cât şi în cel al gazelor naturale, prin limitarea profitului într-o marjă definită prin lege şi taxarea suplimentară substanţială a acestuia peste respectiva marjă (sumele provenite din taxarea suplimentară a profitului pot reprezenta o sursă importantă atât pentru finanţarea investiţiilor destinate creşterii capacităţilor de producţie a energiei electrice regenerabile, dar şi în sprijinul consumatorilor vulnerabili).

3. Înfiinţarea,, coşului naţional de energie" din energia produsă de companiile la care statul român este acţionar (indiferent de procentul părţilor sociale deţinute de acesta). Stabilirea „preţului de referinţă" al energiei pe baza „coşului naţional de energie", nivel de la care se stabileşte prin lege marja de profit pe care companiile private o pot adăuga şi, implicit, nivelul de taxare suplimentară pe care statul o aplică peste marja de profit stabilită de lege.

4. Repunerea în funcţiune, fără întârziere, a tuturor capacităţilor de producţie a energiei electrice, inclusiv a celor pe cărbune, şi demararea de urgenţă a unor investiţii în tehnologii moderne care reduc semnificativ gradul de poluare.

5. Finalizarea în regim de urgenţă a tuturor investiţiilor începute în capacităţi de producere a energiei electrice.

6. Construcţia reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă şi de noi centrale nucleare pe râurile Siret, Mureş (în zona Lipova) şi Someş (în zona Dej).

7. Deschiderea, în cel mai scurt timp, a exploatărilor de gaze naturale în perimetre noi pentru a putea compensa imediat volumele importate din Federaţia Rusă.

8. Crearea, în regim prioritar, a cadrului necesar pentru exploatarea eficientă a gazelor naturale din Marea Neagră, în interesul poporului român.

9. Utilizarea gazelor naturale din Marea Neagră ca sursă alternativă de energie la gazele ruseşti şi susţinerea prioritară a unor programe de sprijin pentru crearea condiţiilor ca aceste resurse să fie absorbite de piaţa internă, cum ar fi extinderea reţelelor de distribuţie sau industria chimică.

10. Demararea imediată a unor proiecte de investiţii în capacităţi noi de producere a energiei electrice şi sprijinirea activă a unor astfel de proiecte. Alocarea şi asigurarea, la prima rectificare bugetară, a bugetelor necesare începerii în acest an a construcţiei tuturor acestor obiective strategice.

11. Modificări în legislaţia de protecţie a mediului pentru a nu mai permite unor organizaţii şi persoane aflate în slujba unor interese străine să blocheze în instante construcţia unor hidrocentrale finalizate în proporţie de peste 90% sau a unor segmente de autostrăzi.

Totodată, AUR consideră că "România trebuie să renegocieze de urgenţă Planul de rezilienţă şi redresare, iar instituţiile europene trebuie să regândească piaţa de energie pentru ca statele membre ale UE să nu mai poată fi şantajate de grupuri de interese externe, dar şi interne", iar Planurile Green Deal sau Fit for 55 "trebuie oprite de urgenţă şi înlocuite cu programe serioase de protejare a mediului, care includ activitatea umană ca o normalitate".

#congres aur, #alegere george simion, #rezolutii aur , #AUR